Het kloppend hart van Waterland
Live

Leerlingen van groep 5 uit Marken planten boom tijdens Boomfeestdag

Gepubliceerd: Woensdag 22 maart 2017 15:33

Leerlingen van groep 5 uit Marken planten boom tijdens Boomfeestdag

Nationale Boomfeestdag 2017, met als thema ‘Bomen verbinden’, werd door de gemeente Waterland aangegrepen om een boom op Marken te plaatsen. Wethouder Laura Bromet heeft samen met leerlingen van groep vijf van de Protestants Christelijke Basisschool ‘De Rietlanden’ deze boom afgelopen woensdag geplant.

Traditiegetrouw doet de gemeente Waterland ook dit jaar weer actief mee met de Nationale Boomfeestdag. Deze keer was Marken aan de beurt. Wethouder Bromet en de kinderen hebben een grote ‘sierkers’ boom geplant. Alle leerlingen uit groep vijf mochten samen met Laura Bromet deze boom planten. De ‘sierkers’ is geplant op het grasveldje tussen de Rietlandenschool en het Medisch Centrum aan de Buurterstraat.

Medewerkers van de afdeling Groen van de gemeente Waterland waren aanwezig om de kinderen te begeleiden en waar nodig te helpen. Na het planten kregen alle leerlingen, uit handen van wethouder Bromet, een boom-oorkonde, waarop stond dat ze hadden meegedaan aan de Nationale Boomfeestdag 2017.

Sinds 1957 planten ruim 100.000 kinderen van basisscholen op de boomfeestdag een boom langs straten en pleinen, in parken en bossen in Nederland. In de laatste 60 jaar zijn er meer dan tien miljoen bomen geplant: een substantiële bijdrage aan de CO2-reductie!

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services