Het kloppend hart van Waterland
Live

Leerlingen groep 8 strijden met elkaar tijdens de Slag om Waterland

Gepubliceerd: Zondag 10 juli 2022 19:34

Leerlingen groep 8 strijden met elkaar tijdens de Slag om Waterland

Foto: Omroep PIM 2

De 8ste editie van de Slag om Waterland bracht leerlingen uit groep 8 van Ilpendam naar Broek in Waterland en van Marken naar Monnickendam. Tijdens dit eendaags jongerenevenement leerden de kinderen zelfstandig reizen met het openbaar vervoer, samenwerken om speuropdrachten te maken en gezellig sporten in alle 4 kernen van de gemeente Waterland.

Jerome den Enting, jongerenwerker van de gemeente Waterland, Sociaal Cultureel Centrum De Bolder en Team Sportservice Zaanstreek-Waterland hebben ook dit jaar weer een prachtig evenement neergezet welke leerlingen uit groep 8 voorbereid op wat hun staat te wachten na de schoolvakantie.


Voor veel leerlingen betekent het voortgezet onderwijs dat zij voor school naar een andere plaats moeten reizen. Een andere omgeving, nieuwe vrienden en zonder je ouders met het openbaar vervoer reizen. De Slag om Waterland bereid kinderen hierop voor doordat groep 8 leerlingen van alle basisscholen van de gemeente Waterland mee doen. Kinderen uit Monnickendam ontmoeten bijvoorbeeld kinderen uit Ilpendam en wie weet zitten zij volgend jaar wel in dezelfde klas?

Middels een plattegrond en een lijst met vragen wandelen de kinderen door elke kern. Voor elke goed beantwoorde speurvraag krijgen zij een punt en als ze er niet uitkomen kunnen ze altijd een beroep doen op de inwoners van Waterland. Als bonusronde mogen de kinderen foto's maken en naar de jury doorsturen, zo zijn ze echt toerist in eigen gemeente en hebben ze een leuke herinnering aan dit avontuur! Ook voor de sportactiviteiten worden punten gegeven.

Bij de tennisactiviteit draait het niet om zo hard mogelijk te slaan maar juist om de samenwerking onderling en dat geldt natuurlijk ook voor peddelen in de boot op het Havenrak in Broek in Waterland. Op Marken mochten de kinderen met een alcoholsimulatiebril ervaren hoe het is om dronken te zijn. Dat lijkt leuk maar hiermee geeft de organisatie een belangrijke boodschap voor de toekomst aan de kinderen mee.

Met een start in Ilpendam om 09:00 uur eindigde de dag rond 18:00 uur bij Sociaal Cultureel Centrum De Bolder in Monnickendam waar de kinderen werden getrakteerd op een heerlijke maaltijd en natuurlijk de prijsuitreiking. Het team 5 Sterren van basisschool de Blauwe Ster uit Monnickendam wist met 63 punten de Slag om Waterland 2022 te winnen.

Volledige uitslag Slag om Waterland 2022:
1. 5 Sterren - 63 punten
2. The Baddies - 56 punten
3. The Smileys :) - 53 punten
4. Antoon - 53 punten
5. Bananenmilkshakes - 49 punten
6. Cowgirls - 47 punten

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services