Het kloppend hart van Waterland
Live

Leerlingen De Blauwe Ster maken kunstwerk met Rob Cerneüs jr.

Gepubliceerd: Donderdag 12 april 2018 13:16

Leerlingen De Blauwe Ster maken kunstwerk met Rob Cerneüs jr.

Kunstenaar Rob Cerneüs jr. is gevraagd door basisschool De Blauwe Ster om samen met de leerlingen een kunstwerk te maken voor de nieuwe school.

Wendy Scholten, directeur van De Blauwe Ster, wilde graag een kunstwerk op school. Zij besloot na overleg met Stans Teeuwisse om hiervoor Rob Cerneüs jr. te benaderen. Stans Teeuwisse is naast leerkracht ook de ICC-er van de school, de Interne Cultuur Coördinator.

Rob Cerneüs jr. is naast kunstenaar ook zelf leraar. En het idee was dus om er een Kunsteducatieproject van te maken. Dat betekent dat het kunstproject samen met de leerlingen gemaakt wordt. Het kunstwerk bestaat namelijk uit twee delen. De kinderen maken daarbij een deel en een deel wordt door Rob gemaakt, en samen zorgt het voor de verbinding. De kinderen maken iets voor aan het plafond en dat symboliseert de hemel met blauwe sterren, blauwe manen en blauwe zonnen. En Rob heeft een object gemaakt voor op de grond wat de aarde symboliseert. Rob: “En de verbinding tussen de twee is hetgeen er hier gebeurd, namelijk het geven van onderwijs”.

In het kader van het kunstproject is Rob op school workshops gaan geven, zoals bijvoorbeeld een workshop houtbewerken. Uit het atelier van Rob werden oude platen lindenhout meegenomen wat precies past in het duurzaamheidsprincipe van De Blauwe Ster. Van de platen werden objecten gemaakt. Natuurlijk zaten daar sterren tussen, maar geïnspireerd door de populaire tv-serie De Luizenmoeder werden er ook “sterretjes, “maantjes” en “zonnetjes” gemaakt. Rob Cerneüs: “We gingen objecten maken naar aanleiding van dat idee. De kinderen vonden het superleuk. Er zijn weinig kinderen die nu met hout werken. En iedereen heeft wel zijn mond vol van dat we de oude ambachtsschool in ere moeten herstellen, maar hier zijn we daar alvast mee begonnen.”

In totaal hebben zo’n 60 kinderen meegewerkt aan het project. Gesteund door twee ouders hebben de kinderen samen met Rob de objecten gemaakt.

Inmiddels is het leerlingdeel van het kunstwerk afgerond, en het gedeelte dat door Rob is gemaakt is bijna klaar. Rob Cerneüs jr.: “Eigenlijk wil ik het nog niet helemaal verklappen, omdat het bij de onthulling bekend moet worden. Dan is het zichtbaar voor iedereen”.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services