Het kloppend hart van Waterland
Live

Leerlingen basisschool St. Sebastianus in actie tegen zwerfafval

Gepubliceerd: Zondag 21 april 2019 10:22

Leerlingen basisschool St. Sebastianus in actie tegen zwerfafval

Foto: Gemeente Waterland

Minder zwerfafval is beter voor mens en dier. Daarom vulden de leerlingen van basisschool St Sebastianus in Ilpendam afgelopen maandag, afvalzakken met zwerfafval uit hun omgeving. Deze actie was onderdeel van de educatiedag over zwerfafval “Let’s Do It Kids’.

Wethouder Astrid van de Weijenberg (Duurzaamheid en Afval),opende de dag op de school als quizmaster van de “Ren je Rotquiz” over (zwerf)afval. Wethouder Van de Weijenberg: “Wij willen een leefbare wereld doorgeven aan onze kinderen. Daarom is het belangrijk dat kinderen jong leren dat afval grondstof is die hergebruikt kan worden.” 

 

Naast theater, workshops en lessen ook een schoonmaakactie!

De gemeente zet het educatieprogramma Let’s do it Kids in op scholen om kinderen bewust te maken van zwerfafval en recycling. Naast theater en workshops vond er ook een schoonmaakactie plaats waarbij de kinderen samen de buurt ingingen om zwerfafval te rapen. In totaal werd er door de leerlingen 2523 stuks zwerfafval gevonden.

 

Op naar een schoner Waterland

Het educatieprogramma is ontstaan omdat zwerfafval alsmaar een groter probleem aan het worden is. Ook gemeente Waterland besteedt steeds meer geld en tijd om dit probleem tegen te gaan.

 

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services