Het kloppend hart van Waterland
Live

Leden Touwtrekvereniging Monnickendam gaan naar WK in Zuid Afrika

Gepubliceerd: Vrijdag 14 september 2018 09:21

Leden Touwtrekvereniging Monnickendam gaan naar WK in Zuid Afrika

Foto: Omroep PIM

Vrijdag 14 september stappen 5 leden van Touwtrekvereniging Monnickendam op het vliegtuig richting Kaapstad, Zuid Afrika om daar deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Touwtrekken.

In Kaapstad wordt van woensdag 19 september tot en met zaterdag 22 september het wereldkampioenschap outdoor touwtrekken georganiseerd. TTV Monnickendam leden Anne Vrolijk, Sandra Schouten, Kim Boogaard, Frieda Pronk-de Vries en Tijmen van Rossum hebben zich weten te kwalificeren om deel te nemen aan het wereldkampioenschap.

Het is niet de eerste keer dat TTV Monnickendam spelers naar een wereldkampioenschap stuurt. In maart werd in China het wereldkampioenschap indoor touwtrekken georganiseerd en daar wist TTV Monnickendam meerdere podiumplaatsen te behalen.

Hoewel bij een wereldkampioenschap vaak wordt gedacht aan wedstrijden tussen verschillende landen bestaat bij het touwtrekken een wereldkampioenschap uit wedstrijden tussen verenigingen en wedstrijden tussen verschillende landen. Zo wist TTV Monnickendam bij de heren in de 640 kilo heren klasse in China de derde plaats te behalen en in de 540 kilo klasse zelfs de tweede plaats. Als team Nederland behaalden zij 4 podiumplaatsen waarbij de eerste plaats bij de heren in de 600 kilo klasse natuurlijk de mooiste prestatie is.Touwtrekvereniging Monnickendam zit alles behalve stil want naast twee wereldkampioenschappen mocht TTV Monnickendam, in het kader van hun 40-jarig bestaan, ook het Nederlands kampioenschap touwtrekken organiseren. Een druk jaar dus voor TTV Monnickendam maar de leden doen het met veel plezier en passie voor de sport. Nu hopen dat zij met een gouden plak terug naar Waterland komen!
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services