Het kloppend hart van Waterland
Live

Lange rij voor een glas voor de Wijnroute 2022

Gepubliceerd: Zondag 02 oktober 2022 11:17

Lange rij voor een glas voor de Wijnroute 2022

Foto: Omroep PIM

Zaterdag 24 september kon je vanaf 9 uur een of meer wijnglazen kopen die je nodig hebt om mee te doen aan de Wijnroute op 8 oktober.

De laatste keer was -ja ja door corona - alweer drie jaar geleden. Nu wordt de traditie in ere hersteld, maar er is toch wel iets veranderd. Arjan Klein organiseerde de Wijnroute altijd en zorgde voor alle wijnen die de deelnemende ondernemingen tijdens de route uitschonken. Hij heeft zijn Wijnhuis in de binnenstad gesloten en is nog wel actief op ’t Spil met zijn wijnhandel. Iris van Delicatessen Zuid, u weet wel van onder andere de kazen, noten en wijnen, vertelde dat Arjan ermee wilde stoppen en het haar gunde. Ze heeft het enthousiast opgepakt en stond klaar om samen met andere leden van Ondernemend Waterland de glazen te verkopen op de Middendam.

Het goot maar dat deerde de mensen in de rij niet. De eersten stonden er al om 7.00 uur en kregen warme broodjes. De rij liep tot ver over het Zuideinde en er bleven mensen komen na de start van de verkoop. Alle glazen waren snel uitverkocht, terwijl iedere koper er maximaal 6 mocht kopen. In totaal zijn er 1000 glazen, dus 1000 deelnemers aan de Wijnroute op 8 oktober. Hopelijk is het dan wel droog.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services