Het kloppend hart van Waterland
Live

Land over Zand in de Broeker Feestweek 2022

Gepubliceerd: Donderdag 18 augustus 2022 16:32

Land over Zand in de Broeker Feestweek 2022

Van 6 tot en met 14 augustus was het weer een geweldig feest in Broek in Waterland. Er was als vanouds een zeer divers programma waarbij steeds door de jeugdcommissie werd gezorgd dat ook de jongsten goed aan bod kwamen, zoals de spookdropping op maandagavond. Er waren 11 teams ingeschreven voor de Broeker Feestweek en daarbij was de opkomst van 'ongebonden' deelnemers ook steeds overweldigend groot.

Bij de traditionele Land over Zand wedstrijdloop rondom Broek door het weiland en door allerlei sloten op zaterdag 13 augustus hadden 220 deelnemers zich ingeschreven. Jong en oud en van heinde en ver kwamen ze. Zelfs onze burgemeester Marian van der Weele rende mee! En er was een nieuwe winnaar, Diederik Kalkoen. Bij de dames won een bekende: Mirriam Guljé met haar dochter Sabijn op de hielen!

Wat toch ieder jaar weer opvalt is de grote betrokkenheid van zeer veel mensen. Bij de Land over Zand zijn bijvoorbeeld 10 EHBO-ers aanwezig. De 9 mensen van de Broeker Gemeenschap en de jeugdcommissie hebben zich natuurlijk zeer ingespannen, maar daarnaast zijn er aparte teams voor de verschillende onderdelen. Ook is de sponsoring van bedrijven uit Waterland een opvallend feit.

Omroep PIM heeft uitgebreide beelden gemaakt van de Land over Zand en spreekt met diverse betrokkenen en deelnemers.

Voor uitslagen van de teams kunt u naar https://www.debroekerfeestweek.nl

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services