Het kloppend hart van Waterland
Live

Laatste Monnickendammer Visdag op vrijdag 18 augustus

Gepubliceerd: Zaterdag 12 augustus 2017 16:08

Laatste Monnickendammer Visdag op vrijdag 18 augustus

Foto: Monnickendammer Visdagen

Wat een tropdrukte was het vrijdag 11 augustus tijdens de Monnickendammer Visdagen aan de haven van Monnickendam. Toeristen uit vele landen, Nederlanders uit alle uithoeken en Waterlanders terug van vakantie, wisten de weg naar deze e´e´n na laatste Visdag goed te vinden.

De zon scheen uitbundig en Meezingkoor Waterland deed met het repertoire nog een schepje bovenop de vrolijke stemming. Het was wederom een feestje rondom de historische binnenhaven van Monnickendam, waar visrokers, straattheater, oude ambachten en een kleine streekmarkt konden rekenen op grote interesse van de bezoekers.

Sfeervol
De sfeer zat er al vroeg in. Bij aanvang van het evenement om 11.00 uur vond menig bezoeker zijn weg al naar het gratis toegankelijke evenement. De visafslag zat bij het luiden van de bel direct goed vol en de tochtjes, met de Volendammer Botter over de Gouwzee, vonden gretig aftrek door het mooie weer en het lekkere windje. Met de zeilen gehesen vertrok het schip meermalen vanuit de haven van Monnickendam. Ook de stadsgidsen en oude ambachten hadden het druk met het geven van informatie. Vanwege het prachtige weer bleef menig bezoeker langer hangen. In het zonnetje deden zij zich tegoed aan de versgerookte vis, die gratis werd uitgedeeld of kochten zij bij de marktkraampjes heerlijk verse wafels, mosselen, gerookte zalm en een lokaal biertje.

Laatste Visdag van 2017
Vrijdag 18 augustus is de laatste Visdag van 2017. Tijdens deze laatste dag, in een reeks van zes, zal een extra grote streekmarkt verrijzen, in aansluiting op het evenemententerrein van de Visdag. De streekmarkt wordt georganiseerd door Stichting Promotie Waterland en zal op `t Prooyen plaatsvinden. Nog meer lokale en regionale producten vullen hiermee het aanbod van de Monnickendammer Visdagen aan. Op deze laatste vrijdag is het de beurt aan Zeemanskoor Onder Zeil uit Schagen om het festijn luister bij te zetten. Tussen 13.30 en 15.00 uur laten zij luidkeels van zich horen op verschillende locaties. Ook deze laatste editie van 2017 belooft weer een groot spektakel te worden. Wie nog niet heeft kennisgemaakt met dit evenement wordt van harte aanbevolen dat alsnog te gaan doen!

Locatie
De Monnickendammer Visdagen spelen zich af rond de historische binnenhaven van Monnickendam, aan de Gooische Kaai, het Schulpzand, de Lange Brug, de Stegh en voormalige visrokerij ‘Lange Ben’. Voor het gehele programma en exacte locaties en tijden ga je naar www.monnickendammervisdagen.nl.

Bron: Stichting Monnickendammer Visdagen

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services