Het kloppend hart van Waterland
Live

Laatste meezingmiddag voor 15e Meezingfestival

Gepubliceerd: Zondag 25 juni 2017 19:07

Laatste meezingmiddag voor 15e Meezingfestival

Foto: Patty de Jong

Zaterdag 8 juli staat al weer het 15e Meezingfestival op het programma. Deze zondag was de laatste meezingmiddag voorafgaand aan deze grote Waterlandse happening.

Meezingkoor Waterland is in 1999 opgericht door de drie vrienden Friso de Zeeuw, Hans Broeren en Albert Mol. Het repertoire bestaat uit smartlappen, zeemansliederen, en ander Nederlandstalig repertoire. En natuurlijk mogen de nummers van beschermheer Eddy Christiani niet ontbreken.

Inmiddels bestaat het koor uit een vaste kern van zo’n 60 mensen. Het koor treedt regelmatig op, en is organisator van het jaarlijkse Meezingfestival, waarbij koren uit heel Nederland naar Monnickendam komen om op verschillende locaties optredens te verzorgen. Het Meezingfestival 2017 zal plaatsvinden op 8 juli 2017. 17 koren zingen dan op 9 verschillende locaties in de binnenstad van Monnickendam.

Maar ook is er de maandelijkse meezingmiddag in het Marker Veerhuis in Monnickendam. Onder het motto “gelijk beginnen en ongeveer gelijk eindigen” werd de een na de andere meezinger uit volle borst meegezongen. Het plezier spat er werkelijk vanaf.

Meer informatie over het Meezingkoor Waterland en het Meezingfestival vindt u op www.meezingkoorwaterland.nl
Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services