Het kloppend hart van Waterland
Live

Laatste lesdag van Klaas Springer op BNC

Gepubliceerd: Maandag 24 mei 2021 13:34

Laatste lesdag van Klaas Springer op BNC

Foto: Nico Oussoren

De nestor van het Bernard Nieuwentijt College gaf zijn laatste lessen: het pensioen is nu echt aanstaande. Met drie directeuren, Raymond Weijgertse, oud-directeuren Meindert Wentzel en Henk Stikker, oud-leerling Rick Lenior en oud-medewerkster van de administratie Ellianne Meijer, werd Klaas Springer overvallen in zijn lokaal waar hij geïnterviewd werd door omroep PIM.

Zijn “eigen” lokaal 06 waar Klaas maar liefst 34 jaar heeft lesgegeven. Menig leerling uit de regio Waterland heeft Klaas Springer met wiskunde en economie naar de eindstreep geholpen. Zijn aandacht voor de individuele leerling en de rust en duidelijkheid die hij zijn klassen bood, maakte dat zijn resultaten uitstekend zijn te noemen en dat de naam Klaas Springer bij veel oud-leerlingen een positieve herinnering oproept.

Halverwege zijn loopbaan heeft Klaas naast zijn lessen ook faalangsttrainingen gegeven en wat later werd hij bovenbouw coördinator en sprong hij waar dan ook bij. Met een groot gevoel voor humor, liefde voor het vak en zeker niet minder de interesse in de leerlingen heeft Klaas tot de laatste dag genoten van zijn werk. Als collega is hij door velen zeer gewaardeerd en men ziet hem dan ook niet graag de school verlaten. Het zal stil worden in de lerarenkamer zonder Klaas, altijd klaar voor een praatje, kwinkslag, geintjes of “Mereker” praat. Klaas ging officieel in februari met pensioen, maar wilde graag zijn examenleerlingen tot aan het examen begeleiden. Zijn collega’s gunnen hem een mooie tijd op zijn geliefde Marken, en komen hem vast wel een keer tegen op de dijk met zijn hond(je).

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services