Het kloppend hart van Waterland
Live

Kunstenares Philine van der Vegte uit Katwoude geselecteerd voor landelijke ZomerExpo

Gepubliceerd: Donderdag 06 april 2017 10:57

Kunstenares Philine van der Vegte uit Katwoude geselecteerd voor landelijke ZomerExpo

De schilder Philine van der Vegte uit Waterland is gekozen om te exposeren op de landelijke ZomerExpo in Museum De Fundatie. De jury heeft uit meer dan drieduizend inzendingen een keuze moeten maken en in totaal 250 werken met het thema “Water” geselecteerd.

Philine heeft haar plaats in het museum gewonnen met een kleine houtskooltekening op papier. Het verbeeldt een slootje in het Purmerbos. In het water is de reflectie van bomen te zien, de rimpeling van het water en takjes en kroos dat erop drijft. De tekening viel op door de eenvoud en materiaal, tussen veel grote en kleurrijke werken van andere kunstenaars.

Philine woont en werkt op een voormalige boerderij in Katwoude. Ze tekent en schildert naar het leven, en maakt naast landschappen ook stillevens en portretten van mens en dier. Sinds 1 februari doet ze aan daily painting, en probeert iedere dag een schilderij te maken. Ze houdt daarover een blog bij op www.philinevandervegte.com.

De Zomerexpo is van 25 mei t/m 20 augustus te zien in de Fundatie Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. ZomerExpo is de grootste tentoonstelling van hedendaagse beeldende kunst met open inschrijving en anonieme selectie in een Nederlands museum. Meer informatie: www.zomerexpo.nl en www.philinevandervegte.com

Bron: Philine van der Vegte

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services