Het kloppend hart van Waterland
Live

Komeet NEOWISE ook in Waterland goed zichtbaar

Gepubliceerd: Donderdag 23 juli 2020 13:21

Komeet NEOWISE ook in Waterland goed zichtbaar

Foto: Peter van Haeringen

Het is niet vaak mogelijk om een komeet met het blote oog goed te zien, maar als je de afgelopen dagen op het juiste tijdstip keek, dan kon je de komeet NEOWISE over Nederland zien vliegen. Peter van Haeringen legde de komeet vast terwijl hij in Monnickendam hoog boven de Grote Kerk vloog.

De komeet NEOWISE bereikte aan het begin van deze maand ons zonnestelsel. De komeet was door de bewolking vaak wat lastig te zien, maar afgelopen week waren de weersomstandigheden gunstig. De heldere avonden en nachten van de afgelopen dagen waren ideaal om een glimp van de komeet op te vangen. Peter van Haeringen stuurde PIM een foto waarin de komeet te zien is boven de Grote Kerk van Monnickendam.

De komeet dankt zijn naam aan de satelliet die de komeet ontdekt heeft. De komeet is nog tot half augustus te zien. Mocht u hem willen zien, dan moet u op een heldere nacht rond 01.30 uur in het noorden tot noordwesten van de hemel zoeken naar de komeet met zijn opvallend lichtgevende staart. Op internet zijn kaarten te vinden waar u het beste kunt kijken: http://hemel.waarnemen.com/vannacht/

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services