Het kloppend hart van Waterland
Live

Kom woensdagavond 13 juli naar de Boerenmarkt en Kaasmarkt in De Purmer!

Gepubliceerd: Maandag 04 juli 2022 16:17

Kom woensdagavond 13 juli naar de Boerenmarkt en Kaasmarkt in De Purmer!

Foto: Aangeleverd

Op woensdagavond 13 juli wordt er een Boerenmarkt en Kaasmarkt georganiseerd ter ere van Purmer 400 jaar. Deze activiteiten vinden plaats van 18.00 tot 22.00 uur op het feestterrein aan de Oosterweg E 5a in de Purmer. Op de markt komen gezellige kramen die te maken hebben met het platteland zoals met kaas, worst, wol en brocante. Daarnaast zal er ook een kaasmarkt worden gehouden. De kaasmarkt zal demonstraties kaasdragen verzorgen. Genoeg redenen om langs te komen!

Boerenmarkt
Op de gezellige boerenmarkt staan in totaal 21 kramen. Er is een divers aanbod zoals handgemaakte producten van vilt en wol waar een demonstratie spinnen op het spinnenwiel wordt gegeven, verkoop van Alpaca’s dekbedden, aanbod van brei en haakwerken, kramen miniatuurtrekkers, kunst en brocante. Maar ook lekkernijen zoals verse slagroomtruffels, Natuurboerderij Hardebol met overheerlijke Angus burgers en nog veel meer.

Kaasmarkt
Daarnaast zijn we vereerd dat de Kaasmarkt uit Edam met kaasdragers naar de Boerenmarkt komt. Volgens traditie leveren een aantal boeren vanuit de Purmer melk aan de kaasmakerij Cono en Henri Willig voor het maken van kaas. In Edam weten ze dat maar al te goed en houden ze jaarlijks verschillende kaasmarkten als vermaak voor de toeristen, maar ook voor het in stand houden van de sociale contacten. De Kaasmarkt maakt deze avond een uitstapje naar het feestterrein van Purmer 400 jaar om vier keer een half uur een demonstratie kaasdragen te verzorgen.

Beachvolleybaltoernooi
Deze avond wordt ook, volgens traditie van de Purmer Feesten, het Beachvolleybaltoernooi gehouden. Vele ploegen strijden hier voor de winst. Teams van de buurtverenigingen uit de Purmer zullen actief met elkaar de strijd aangaan voor de hoogste punten.

Tijdens al deze activiteiten kan er genoten worden van een hapje en een drankje en zal een band voor de muziek zorgen. Al met al wordt dit wederom een fantastische avond tijdens de viering van Purmer 400 jaar van 18.00 tot 22.00 uur op het feestterrein naast Oosterweg E 5a in de Purmer.

Locatie:

  • Feestterrein naast Oosterweg E 5a, De Purmer
Datum en tijd:
  • woensdag 13 juli, van 18.00 – 22.00 uur
Kosten:
  • Toegang is gratis

Meer informatie: www.Purmer400jaar.com of purmer400jaar@gmail.com

Bron: Purmer 400 Jaar

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services