Het kloppend hart van Waterland
Live

Kom op 2 september naar de informatieavond Slag op de Zuiderzee 2023 in de Grote Kerk

Gepubliceerd: Maandag 15 augustus 2022 22:26

Kom op 2 september naar de informatieavond Slag op de Zuiderzee 2023 in de Grote Kerk

Foto: Wikimedia

Volgend jaar is het 450 jaar geleden dat de Slag op de Zuiderzee plaatsvond, en dat mogen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op vrijdagavond 2 september wordt in de Grote Kerk van Monnickendam de startbijeenkomst gehouden, en de organisatie roept een ieder op om daarbij aanwezig te zijn.

Tijdens de avond zal ook een film vertoond van de festiviteiten in 1973, de laatste keer dat de zeeslag is herdacht en gevierd. Ook in de door Williejan Buter gemaakte promo met een oproep om op 2 september naar de startbijeenkomst te komen zijn beelden van de viering in 1973 gebruikt. Unieke beelden van een uniek feest, een feest dat de organisatie in 2023 graag nog eens zou willen evenaren.

De promo komt op alle kanalen van Omroep PIM en kan door iedereen worden gedeeld. Het is een oproep om naar de Grote Kerk te komen, naar de informatieavond op vrijdagavond 2 september om 20.00 uur (inloop 19.30). De organisatie hoopt natuurlijk dat er massaal gehoor wordt gegeven aan de oproep, want naast de film die zal worden vertoond, zijn er ook een aantal mensen die al leuke ideeën hebben voor de viering, maar er zijn natuurlijk ook veel mensen nodig om deze ideeën uit te voeren.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om op 2 september naar de Grote Kerk te komen, dan is dat natuurlijk jammer, want dan mist u een mooie gelegenheid om alvast goed in de sfeer te komen van weer een mooie viering van de Slag op de Zuiderzee. U kunt zich op de website www.slagopdezuiderzee2023.nl inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat u op de hoogte kunt blijven. Ook kunt u uw eventuele vragen en/of ideeën sturen aan info@slagopdezuiderzee2023.nl.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services