Het kloppend hart van Waterland
Live

Kom helemaal in de Kerstsfeer bij Omroep PIM

Gepubliceerd: Dinsdag 25 december 2018 16:23

Kom helemaal in de Kerstsfeer bij Omroep PIM

Foto: gemeente Wetteren

Deze Kerst kunt u bij PIM niet alleen genieten van prachtige muziek van een aantal van de (Kerst)concerten die wij de afgelopen jaren hebben uitgezonden, maar ook zullen wij de kerstvoorstelling van toneelvereniging De Brug, getiteld 'De Kerst van Elisabeth Scrooge' uitzenden.

Op 25 en 26 december kunt u bij Omroep PIM helemaal in de kerstsfeer komen. Het programma:
 
25 en 26 dec., 19.00 uur: Toneelvereniging De Brug speelt 'De Kerst van Elisabeth Scrooge'
'De Kerst van Elisabeth Scrooge' is een eigen bewerking van Toneelvereniging De Brug van het bekende kerstverhaal 'A Christmas Carol' van Charles Dickens. Het bekende kerstverhaal (A Christmas Carol) geschreven door Charles Dickens in 1843 kreeg in Katwoude een eigen versie. Toneelvereniging De Brug had niet Ebenezer Scrooge maar Elizabeth Scrooge in de hoofdrol. De voorstelling gaat over een verbitterde vrek, Elisabeth Scrooge. Een leven lang heeft ze zich gericht op het verkrijgen van meer geld en verder niets. Zaken als vriendschap, liefde en de gedachte van het kerstfeest veracht ze. In de nacht voor Kerstmis verschijnen in haar dromen een drietal geesten en haar overleden compagnon Marley. Deze geesten brengen Scrooge tot inkeer en beetje bij beetje begint ze te genieten van het kerstfeest.

25 dec., 21.00 uur: 'Messiah' door Cantorij Monnickendam
Na afloop van de uitvoering van de Messiah in de Grote Kerk in Monnickendam op zondag 9 december 2012 door Cantorij Grote Kerk waren er vele complimenten en positieve reacties voor de uitvoerenden. Niet verwonderlijk want het muziekstuk , geschreven door George Frideric Handel, was indrukwekkend te noemen. De volle kerk voelde die sfeer, ieder op zijn of haar eigen manier, prima aan.


26 dec., 12.00 uur: Koffieconcert Marker Havenfeesten 2014
Het Koffieconcert is het langstlopende onderdeel van de Marker Havenfeesten waaraan wordt meegewerkt door diverse verenigingen. In 2014 heeft PIM het concert in zijn geheel uitgezonden. De deelnemers waren: Christelijke Muziekvereniging 'Juliana', Jeugdorkest Christelijke Muziekvereniging 'Juliana', Marker Brass Ensemble, Marker Mannenkoor, en Christelijk Gemengd koor 'Marcantat' Tijdens dit concert brachten de verenigingen diverse meezingers ten gehore, waarbij het publiek in de volle feesttent enthousiast meedeed.
 
26 dec., 15.00 uur: Kerstconcert Fanfarecorps Zuiderwoude 2014
Vrijdagavond 19 december en zondagmiddag 21 december 2014 organiseerden het Fanfarecorps Zuiderwoude en het Volendams Vocaal Ensemble een gezamenlijk kerstconcert in de Broeker Kerk. De dirigenten Thomas Geerts en Marli Durger hadden in overleg een mooi programma samengesteld. Het Fanfarecorps en koor hebben samen, maar ook ieder apart, verschillende muziekstijlen ten gehore gebracht, van een prachtig koraal tot muziek met volop kerst-swing.

26 dec., 17.00 uur: Kerstconcert Gemengd Koor Broek in Waterland 2017
Het kerstconcert van Gemengd Koor Broek in Waterland op 17 december vormde het sluitstuk van het 125-jarig jubileum van het koor. Op het programma stond ‘The Winter Rose’ van de Amerikaanse componist Joseph Martin. Een feestelijke kerstcantate, die nog maar zelden in Nederland te horen was. De muziekstijl van ‘The Winter Rose’ doet soms wat aan een musical denken. Dat is geen toeval, want Martin is een Amerikaanse componist – maar dan wel een die vooral kerkmuziek componeert. Zijn cantate is vol afwisseling: van vrolijke, snelle liederen tot een verstild wiegenlied. Het is muziek die helemaal past bij ons koor, dat altijd streeft naar een balans tussen klassieke muziek en soms wat lichter. Solisten waren de sopraan Andrea Vos en bariton Yan Bijpost, verteller was Hilda Raasing. Voor de begeleiding was een speciaal ensemble samengesteld.

26 dec., 21.00 uur: X-mas in Concert 2013
In december 2013 heeft PIM opnames gemaakt in de Patmoskerk op Marken. Daar traden de Christelijke Muziekvereniging Juliana (onder leiding van Henk Ummels), het Marker Brass Ensemble (onder leiding van Klaas-Elbert Pereboom), het Marker Mannenkoor (onder leiding van Jan Altena), en CGK Marcantat (onder leiding van Ike Rebel) gezamenlijk op in een prachtig Kerstconcert getiteld 'X-Mas in Concert'.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services