Het kloppend hart van Waterland
Live

KNRM Marken hangt vlag halfstok voor overleden Franse redders

Gepubliceerd: Zaterdag 08 juni 2019 18:51

KNRM Marken hangt vlag halfstok voor overleden Franse redders

Foto: Pieter Pereboom

De reddingstations van de KNRM betoonden eer aan hun drie verdronken Franse collega-redders in Les Sables d’Olonne. Afgelopen vrijdag kapseisde hun SNSM reddingboot diverse keren toen zij in een zware storm op zoek waren naar een vermiste vissersboot voor de kust van de Franse havenstad in de Vendée.

Van de zeven redders aan boord wisten vier te ontsnappen uit het omgeslagen vaartuig. Drie redders, in de leeftijd van 28, 51 en 55 jaar, lukte het niet. Allen waren ervaren zeelieden, die al jaren vrijwilliger waren bij de Franse reddingmaatschappij. Van de vissersboot zijn slechts wrakstukken teruggevonden. De reddingboot spoelde aan op de kust voor de badplaats.

De dramatische gebeurtenis maakt diepe indruk, ook bij zusterorganisaties buiten Frankrijk. De verbondenheid tussen redders wereldwijd is groot. De drijfveren om mensen in nood op zee te helpen zijn universeel en grenzeloos.

Dat aan het reddingwerk soms grote risico’s kleven, weet iedereen. Daarom wordt veel aandacht gegeven aan reddingboten en veiligheid, om het reddingwerk onder alle omstandigheden te kunnen uitvoeren. Toch is de natuur soms sterker, met fatale gevolgen.

De KNRM-vlag hing halfstok bij de boothuizen uit respect voor de moedige Franse redders. De KNRM leeft mee met de familie en reddingbootbemanning van de overleden redders.

Bron: KNRM / Foto: Pieter Pereboom

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services