Het kloppend hart van Waterland
Live

Kleurrijke impressies in Waterlandsmuseum De Speeltoren

Gepubliceerd: Woensdag 13 maart 2019 12:48

Kleurrijke impressies in Waterlandsmuseum De Speeltoren

Foto: Josee Voormans

Het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam presenteert vanaf 24 maart de expositie “VOILÀ” van kunstenares Josée Voormans. In de kunstzaal exposeert zij haar nieuwe kleurrijke schilderijen in olieverf, acrylverf en gouache van de streek Allier in Frankrijk waar zij de meeste tijd woont en werkt.

Je voelt in haar schilderijen haar onvoorwaardelijke liefde voor het Franse leven.

Joseée Voormans schildert niet alleen wat zij ziet maar verbeeldt vooral ook wat haar raakt, ontroert of gelukkig maakt. “Wat ik ervaar als ik schilder, is een geheel van beelden, kleuren, geuren, licht, geluid en zelfs van mijn stemming. Nadat het eerste beeld op het doek staat, begint mijn 'gevecht' om het zo te krijgen zoals ik het in al zijn intensheid heb beleefd. Ik wil dat je de warmte van die dag voelt, het landschap ruikt en hoort en dat de toevallige volmaaktheid van dat moment je even aanraakt”.

De tentoonstelling is te zien tot en met 26 mei in de Kunstzaal van het museum.


Waterlandsmuseum de Speeltoren is gevestigd aan het Noordeinde 2-4 in Monnickendam. Openingstijden maart: in de weekenden van 11.00 -17.00 en vanaf 1 april: dinsdag tot en met zondag van 11.00 -17.00. Meer info op www.despeeltoren.nl of www.joseevoormans.nl

 

Bron: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services