Het kloppend hart van Waterland
Live

Kleindiertentoonstelling in Broek in Waterland

Gepubliceerd: Vrijdag 20 december 2019 12:37

Kleindiertentoonstelling in Broek in Waterland

Op 13 en 14 december hield de Kleindiervereniging Broek in Waterland en Omstreken haar jaarlijkse Kleindiertentoonstelling.

De Kleindiervereniging Broek in Waterland en Omstreken hield haar jaarlijkse tentoonstelling in de gymzaal van de Havenrakkers. De vereniging bevordert het fokken en tentoonstellen van konijnen, cavia's, hoenders, volièrevogels, sierduiven, sier-en watervogels. De vereniging bestaat uit ongeveer 95 leden, woonachtig in de gemeente Waterland en naaste omgeving.

De vereniging is in 1926 opgericht als doel de mensen aan te moedigen om dieren te houden. Dit was in die tijd nodig om de welstand te bevorderen. Tot en met 1993 waren de tentoonstellingen bij verschillende locaties in Broek in Waterland en vanaf die tijd zijn de tentoonstellingen in de gymzaal aan het Nieuwland te Broek in Waterland. Kleindiersporvereniging of te wel KDS organiseert ieder jaar in augustus een jongdierendag en in de derde week van december een tentoonstelling.

De Kleindiertentoonstelling, die elk jaar wordt georganiseerd, werd op vrijdagavond geopend, maar ook op zaterdag was er de mogelijkheid voor geïnteresseerden om langs te komen. Er waren verschillende dieren te bezichtigen, zoals konijnen, hoenders, cavia’s, duiven en volièrevogels. En naast de tombola en broedmachine was er voor de kinderen een knuffelhoek en een grabbelton. 

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services