Het kloppend hart van Waterland
Live

Klaas Zeeman wint 22e Klaverjasmarathon

Gepubliceerd: Maandag 09 juli 2018 11:48

Klaas Zeeman wint 22e Klaverjasmarathon

Foto: Pieter Pereboom

In de nacht van zaterdag op zondag werd in Bistro Cafetaria ’De Verkeerde Wereld’ aan de Buurterstraat voor de tweeëntwintigste keer de klaverjasmarathon georganiseerd. Winnaar werd Klaas Zeeman.

In 1986 is het begonnen, een ware kaartmarathon waarbij vierentwintig gevestigde klaverjassers gedurende acht ronden van zestien spelletjes zoveel mogelijk punten bij elkaar proberen te spelen. Het hoofddoel is om niet te degraderen, want daardoor is men voor een volgende deelname aan dit evenement uitgesloten.

Het begon allemaal in de kantine ‘Het Slakkenhuis’ van tennisclub Marken. In 2000 is de locatie verruild voor partyschip ‘The Dutch Princess’ en nadat ‘The Dutch Princess’ begin 2005 de territoriale wateren van Marken had verlaten, verhuisde het evenement naar ‘The Flying Sailer’. Later werd vanwege het sluitingsbeleid van de gemeente Waterland het spektakel verhuist naar het clubgebouw ‘De IJsschuit’ van IJsclub Marken. En vanaf 2017 werd onderdak gevonden bij ‘De Verkeerde Wereld’, welke na het officiële sluitingstijdstip een besloten kaartclub werd.

Bij de klaverjasmarathon is het NIET degraderen belangrijker dan het winnen. Want bij degradatie wordt je voor deelname bij het volgende toernooi uitgesloten.

De winnaar van 2018 is Klaas Zeeman met 14.458 punten en hij mocht de wisseltrofee in ontvangst nemen. Onderin was het tot en met de allerlaatste spelletjes razend spannend en uiteindelijk bleek het verschil tussen degraderen en niet degraderen slechts 498 punten te zijn. De vier degradanten dit jaar zijn: Piet Boes, Christiaan Moenis, Tijs Schipper en Jan Peereboom. Zij mogen volgende keer op gepaste afstand toekijken.

Tekst en foto: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services