Het kloppend hart van Waterland
Live

Klaas Peereboom wint Marker Jeu de Boules competitie 2021

Gepubliceerd: Maandag 20 september 2021 14:38

Klaas Peereboom wint Marker Jeu de Boules competitie 2021

Foto: Pieter Pereboom

De Marker Jeu de Boules competitie 2021 werd afgelopen zondag afgesloten. Klaas Peereboom mocht als winnaar de 'beker met de grote oren' in ontvangst nemen. Klaas Commandeur en Klaas Peereboom kregen de 'Sang Real de Boules' overhandigd als winnaars van het dubbelkampioenschap. Alles vond plaats op het sportcomplex van Sportvereniging Marken.

A-poule
In de afgelopen zomer werd er in diverse poules gespeeld om een zo gunstig mogelijke plaats in de finales van afgelopen zondag te bemachtigen (A-poule). Uiteindelijk werd Klaas Peereboom winnaar, tweede werd Klaas Commandeur en derde Sijmen Commandeur van het seizoen 2021. De drie finalisten speelden samen één finale met elkaar, waarbij Klaas Peereboom 15 punten behaalde, Klaas Commandeur 13 punten en Sijmen Commandeur 9 punten. 

Dubbelkampioenschap
Tevens werd er met de aanwezigen een dubbelkampioenschap gespeeld. Hier werd gestreden om de 'Sang Real de Boules', de cup met de grote oren als kunstwerk op doek van Bob Sinkeler. Bij dit onderdeel waren er drie finalisten duo’s, welke allen één keer tegen elkaar speelden. Klaas Commandeur en Klaas Peereboom wonnen twee partijen (13-5 tegen Jan Commandeur en Pietertje Commandeur en 13-2 tegen Geertje Zeeman en Pieter Schipper). 

B-poule
Zondagmiddag werd er ook in een B-poule gespeeld. De finale werd gespeeld tussen Marie Appel, Piet Visser en Cees Zeeman. Marie Appel won twee partijen, 13-11 tegen Cees Zeeman en 14-12 tegen Piet Visser en kreeg een beker overhandigd en een fles Chileense wijn. 

Triple Toernooi
Ook dit seizoen werd er een ‘Triple Toernooi’ gespeeld. Winnaars werden Jan Dorland, Maritje Schipper en Bob Greve. De ‘Triple kampioenen’ mochten een fles amaretto in ontvangst nemen. Alle prijzen werden overhandigd door organisator Jan Commandeur.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom (www.markernieuws.com)

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services