Het kloppend hart van Waterland
Live

Klaas Peereboom winnaar Marker Open Jeu de Boules 2022

Gepubliceerd: Maandag 22 augustus 2022 12:15

Klaas Peereboom winnaar Marker Open Jeu de Boules 2022

Foto: Pieter Pereboom

Klaas Peereboom is afgelopen weekend winnaar geworden van de Marker Open Jeu de Boules 2022. In de finale won hij met 2-1 van Jan Commandeur. Peereboom kon na afloop de ‘beker met de grote oren’ in ontvangst nemen.

De Marker Open werd zondag op het sportcomplex van Sportvereniging Marken gespeeld. Er waren negentien deelnemers, welke verdeeld waren in drie poules van vijf en één poule van vier. De beste twee van de vier poules gingen door naar de kwartfinale. Vervolgens volgde de halve finale en uiteindelijk de finale. 

Halve finale
In de halve finale won Jan Commandeur van Neeltje Kaars (13-5) en Klaas Peereboom van Jan Pieter Schouten (14-3). 

Finale
De verliezersfinale werd gewonnen door Neeltje Kaars. Zij won met 13-9 van Jan Pieter Schouten. De finale won Klaas Peereboom met 2-1 (‘best of three’, 13-11, 6-13 en 13-7) van Jan Commandeur. Een mooie finale tussen twee deelnemers die aan elkaar gewaagd waren. Tijdens de finale fungeerde een officiële KNVB scheidsrechter als jeu-de-boules referee en tevens als een soort VAR. Bepaalde situaties werden nagemeten en ‘lijntjes’ moesten worden getrokken. 

Het weer werkte zondag heel goed mee, zodat de wedstrijden zonder enige vertraging konden worden afgewerkt. Bij de prijsuitreiking werd de grote wisselbeker door organisator Jan Commandeur uitgereikt aan de winnaar. Deze middag moest één keer de ‘Fanny worden gekust’. Deze deelnemer verloor met 13-0. 

Het jaarlijks terugkerende jeu de boules evenement werd dit jaar voor het achttiende jaar georganiseerd en alle deelnemers konden terugkijken op een mooie middag.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services