Het kloppend hart van Waterland
Live

Klaas Peereboom winnaar Marker Open Jeu de Boules 2019

Gepubliceerd: Maandag 26 augustus 2019 15:27

Klaas Peereboom winnaar Marker Open Jeu de Boules 2019

Foto: Pieter Pereboom

Klaas Peereboom is afgelopen weekend winnaar geworden van de Marker open Jeu de Boules 2019. In de finale won hij met 2-1 van Jan Commandeur. Peereboom kon na afloop de ‘beker met de grote oren’ in ontvangst nemen.

De Marker Open werd zondag op het sportcomplex van Sportvereniging Marken gespeeld. Er waren veertien deelnemers, welke verdeeld waren in twee poules van vijf en één poule van vier. De plaats in de poule bepaalde de plek in de tweede ronde. De zeven winnaars gingen door naar de kwartfinale, waarbij Klaas Peereboom was vrijgeloot. Vervolgens volgde de halve finale en uiteindelijk de finale.

In de halve finale won Klaas Peereboom van Pieter de Wit (13-7) en Jan Commandeur van Sijmen Commandeur (13-6).

De finale won Peereboom met 2-1 (‘best of three’, 13-2, 14-16 en 13-2) van Jan Commandeur. In 2006, 2013, 2015, 2016 en 2017 heeft Peereboom dit toernooi ook al een keer op z’n naam geschreven.

De weersomstandigheden waren afgelopen zondag voortreffelijk, zodat alle wedstrijden zonder enige vertraging konden worden afgewerkt. Bij de prijsuitreiking werd de grote wisselbeker door Jan Commandeur uitgereikt aan de winnaar.

Het jaarlijks terugkerende jeu de boules evenement werd dit jaar voor het vijftiende jaar georganiseerd.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services