Het kloppend hart van Waterland
Live

Kinderen van Ilpendam halen kerstbomen op voor het goede doel

Gepubliceerd: Zaterdag 08 januari 2022 12:44

Kinderen van Ilpendam halen kerstbomen op voor het goede doel

Foto: Omroep PIM

De kerstboomophalers van Ilpendam kent iedereen. Al 5 jaar weet Jan Wals een groep kinderen te verzamelen die de weken na kerst de straten van Ilpendam afstruinen op zoek naar kerstbomen. Met karren die bij de timmerclub in elkaar zijn gezet, per fiets en te voet worden de kerstbomen opgehaald en verzameld op de parkeerplaats van tennisvereniging Ilpendam. Voor de kinderen levert dit een leuk zakcentje op en dankzij sponsoren is er een goed doel aan de actie gekoppeld.

Op vrijdag 7 januari kwam een vrachtwagen namens de gemeente alle kerstbomen ophalen. De kerstbomen worden niet verbrand, maar verwerkt in de bio-industrie, en zo zorgt Ilpendam goed voor het milieu. Wat 5 jaar geleden spontaan is ontstaan is inmiddels een professionele organisatie geworden. Bewoners van Ilpendam benaderen Jan Wals met de melding dat zij een kerstboom klaar hebben liggen en de kinderen halen deze op. Jan zoekt sponsoren die de actie willen steunen en zo wordt een kerstboom in een keer veel meer waard dan het traditionele kwartje van de gemeente. 

Dit jaar wist Jan 65 sponsoren te vinden en als goede doel voor dit jaar werd Sport- en Spelweek Ilpendam gekozen. Deze organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers die leuke activiteiten voor de kinderen van Ilpendam organiseren.

De kerstbomenactie levert de kinderen meerdere voordelen op: ze hebben een leuke buitenactiviteit in de kerstvakantie, spekken daarnaast hun spaarpot, en maken dit jaar mede mogelijk dat er in de zomer leuke activiteiten georganiseerd worden waar ze zelf deel aan kunnen nemen, hoe mooi is dat? 

Hoeveel geld er is opgehaald zal later bekend worden gemaakt maar met 274 opgehaalde bomen zitten de kinderen op een nieuw record!

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services