Het kloppend hart van Waterland
Live

Kinderen van basisschool De Verwondering genieten van Modderdag

Gepubliceerd: Zaterdag 07 juli 2018 19:56

Kinderen van basisschool De Verwondering genieten van Modderdag

Alle kinderen van basisschool De Verwondering deden ook dit jaar weer mee aan de zesde nationale Modderdag! En wat leverde dat een mooie beelden op!

Modderdag wordt landelijk gevierd op vrijdag 29 juni waarbij in het hele land zo'n 100.000 kinderen met zand en water spelen. Ook de kinderen van basisschool De Verwondering mochten die dag natuurlijk lekker vies mogen worden.
 
De Modderdag is een aantal jaar geleden in het leven geroepen om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten. Daarvoor is in Nepal het idee voor 'International Mud Day' ontstaan.
 
In navolging hiervan wordt ook in o.a. Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden. Elke keer is het een groot succes en doen meer organisaties (scholen, souting, kinderopvang) mee. Wedstrijden wie het verst kan glijden of de hoogste moddertoren kan maken; bouwen en graven met kranen of je blote handen; modderbaden; alles is mogelijk! Tijdens International Mud Day ontdekken kinderen én volwassenen wat modder is, hoe je er mee kan spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven.
 
De kinderen van De Verwondering genoten zichtbaar van alle modderactiviteiten. Of het nu schminken met modder, schilderen met modder, modderkoken, de heerlijke modderglijbaan of een van de vele andere activiteiten met modder was... het was echt genieten!
 
Na afloop zorgde een brandslang ervoor dat de meeste modder er weer afgespoeld werd en gingen de kinderen met een grote glimlach weer naar huis.
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services