Het kloppend hart van Waterland
Live

Kinderen SKW gaan weer met de BSO bus naar hun locatie

Gepubliceerd: Woensdag 09 juni 2021 20:39

Kinderen SKW gaan weer met de BSO bus naar hun locatie

Foto: Omroep PIM

Sinds deze week brengt de Stichting Kinderopvang Waterland met de BSO bus de kinderen weer naar de verschillende locaties.

Een jaar of drie geleden was er dat verschrikkelijke ongeluk met de Stint, een elektrisch voertuig ontwikkeld voor de buitenschoolse opvang. De begeleidster raakte net als een van de kinderen zwaar gewond maar de vier andere kinderen aan boord zijn overleden. De Stint mocht niet meer rijden van de overheid, echter een technisch mankement aan het ontwerp is nooit gevonden. Maar met kinderen neem je nu eenmaal geen risico. De kinderen werden daardoor met andere middelen van school naar de BSO gebracht, of liepen onder begeleiding ernaar toe. Zoals in de meeste gevallen in Waterland.

Het bedrijf dat de Stint ontwikkeld had, Stintum, ging verder met ontwikkelen van een elektrisch voertuig. Na bijna drie jaar is er een nieuw model, vertelt Ilse Raasing, directeur van Stichting Kinderopvang Waterland (SKW). De bak waar de kinderen in zitten ziet er wel hetzelfde uit maar er zijn veel aanpassingen gemaakt. Zo stopt de BSO bus als hij opmerkt dat er geen begeleider meer op het platform staat. Ook zit er een noodstop op. Als je met de BSO bus wilt rijden moet je eerst een certificaat behalen wat bestaat uit een schriftelijk examen en een praktijkoefening. De route die de BSO bus volgt, moet vooraf bepaald en vastgelegd zijn. “Het haalt wel de spontane uitjes weg,” vertelt Ilse Raasing, maar ze heeft er alle begrip voor.

Coronamaatregelen
Nu er veel versoepelingen zijn aangekondigd vanuit de overheid, vroeg PIM of dat ook zo gold voor de kinderopvang. “Nee, helaas niet”, vertelde Ilse. Maar er is nu wel aandacht voor in het OMT, omdat ze een bericht op LinkedIn had geplaatst dat is opgepakt door een OMT-lid. Ilse is gebeld om te vertellen hoe de corona-maatregelen in de praktijk uitpakken. Waarschijnlijk volgen binnenkort hier ook versoepelingen zodat kinderen niet meer in een eigen bubbel met andere kinderen hoeven te blijven, maar vrijer hun vriendjes kunnen kiezen om mee te spelen, ook al zitten ze niet in dezelfde groep.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services