Het kloppend hart van Waterland
Live

Kinderen genieten weer tijdens Koningsspelen

Gepubliceerd: Zondag 23 april 2023 16:16

Kinderen genieten weer tijdens Koningsspelen

Foto: Omroep PIM

Vrijdag 21 april werden de Koningsspelen georganiseerd en al voor de vijfde keer organiseerde Team Sportservice Zaanstreek-Waterland de spelen voor alle basisscholen in Monnickendam. Deelnemende scholen waren: De Blauwe Ster, De Verwondering, De Gouwzee, De Fuut en De Binnendijk. Ruim 700 leerlingen deden mee.

De kleuters vermaakten zich bij de Speeltuinvereniging in Monnickendam en de onder- en bovenbouw van de basisscholen op het sportpark van VV Monnickendam en omliggende verenigingen. Alle kinderen van de onder- en bovenbouw kregen clinics van verschillende verenigingen uit Waterland en daarnaast ook spelonderdelen georganiseerd door Team Sportservice Zaanstreek-Waterland met samenwerkingspartner Sportify Kids. Sportify Kids werd ondersteund door leerlingen van het Bernard Nieuwentijt College.

Er deden 700 leerlingen van vijf basisscholen mee tijdens de Koningsspelen 2023. De kleuters gingen in drie groepen langs bij de Speeltuinvereniging. De onder- en bovenbouw had een sportdag op sportpark Marktgouw in Monnickendam. VV Monnickendam (voetbal), AV Monnickendam (atletiek), TC Monnickendam (tennis), The Monks (basketbal), Sullivan's Green Devils (honkbal), Waterlandse Hockeyvereniging (hockey), VVM'63 (volleybal) en Rugby Club Waterland (rugby) gaven clinics.

De hulp van leerkrachten en ouders was onontbeerlijk om van deze Koningsspelen een onvergetelijke dag te maken. De kinderen hebben genoten en al met al viel het weer, zeker in de ochtend, nog heel erg mee.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services