Het kloppend hart van Waterland
Live

Kinderconcert met Twitching Eye Trio, een percussiefeest voor alle kinderen in Waterland

Gepubliceerd: Woensdag 17 januari 2018 11:04

Kinderconcert met Twitching Eye Trio, een percussiefeest voor alle kinderen in Waterland

Op zondag 4 februari organiseert de CatharinaStichting een kinderconcert in Zuiderwoude. Speciaal voor dit concert heeft Twitching Eye Trio nieuw repertoire gemaakt. De drie slagwerkers Achim, Marijn en Jasper nemen het jonge publiek mee in klankkleuren die vanuit de hele wereld zijn overgewaaid.

De lievelingsbezigheid van de drie slagwerkers staat centraal: het produceren van mooie klanken en het weven van ritmische tapijten: een feest voor oog en oor. Soms is het wild en opzwepend en lekker groovy, dan weer verstild. Tijdens het concert worden kinderen uitgedaagd om mee te doen aan een korte body-percussieworkshop, maar ook om rustig te luisteren naar zachte tonen en subtiele momenten.

Het Twitching Eye Trio bestaat sinds 2007 en heeft sindsdien honderden voorstellingen gespeeld in Nederlandse theaters, vooral met de kindermuziektheaterproductie Trommelvuur. Het trio bestaat uit drie percussionisten: Achim Heine, Marijn Korff de Gidts en Jasper Goedman. Percussie heeft bij hen geen grens. Bekende en onbekende instrumenten, elektronica, mega-cajón (handtrommel uit Peru), marimba of doodgewone voorwerpen: alles gebruikt het trio om muziek mee te maken. Tussen de stukken door vertellen Achim, Marijn en Jasper over de gebruikte instrumenten en de gecomponeerde en/of geïmproviseerde stukken.

Kom je horizon verruimen en neem vooral jezelf mee als slagwerkinstrument. Bovenal: laat je verrassen en geniet!

Het concert vindt plaats op zondag 4 februari van 16:00-17:00 uur (kerk open om 15:30) in de kerk van Zuiderwoude aan de Zuiderwouder Dorpsstraat 1. Het kinderconcert wordt gesponsord door Tandheelkundig Centrum Volendam.

Voor meer informatie: www.catharinastichtingzuiderwoude.nl

De muzikanten verzoeken de ouders om tijdens het concert bij hun kinderen te zitten.


Bron: CatharinaStichting (www.catharinastichtingzuiderwoude.nl)

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services