Het kloppend hart van Waterland
Live

Kijk en luister naar energiecoach Jan Tessel en bespaar direct talloze euro’s

Gepubliceerd: Zondag 03 januari 2021 15:18

Kijk en luister naar energiecoach Jan Tessel en bespaar direct talloze euro’s

Foto: Omroep PIM

Televisie kijkend geld verdienen. Wie wil dat nou niet. Beter gezegd: geld bespáren, en dat is net zo aantrekkelijk. Het kijken en luisteren naar dit interview van Omroep PIM met Waterlands energiecoach Jan Tessel legt u geen windeieren.

Als Jan Tessel, ervaren en kundig adviseur, u íets op het hart wil drukken is het wel isoleren, isoleren en isoleren. Als bewuste en goed geïnformeerde Waterlander hebt u vast al veel gelezen over warmtepompen en een aardgasvrije toekomst, maar we zijn nog lang niet van het gas af, letterlijk en figuurlijk. Tot die tijd valt er in huis nog veen energie te besparen met isolatie. Sterker, je kunt pas echt aan een warmtepomp gaan denken als het met de isolatie van je woning goed zit, is de overtuiging van Jan Tessel.

De bodem
Gordijnen, luxaflex of rolgordijnen maken al een wereld van verschil. Dat laat Jan Tessel overtuigend en zelfs letterlijk zien met zijn warmtescan-camera. Ook het soort dubbelglas in uw ramen maakt een verschil uit van dag en nacht.

En hetzelfde geldt voor vloerisolatie, een van de meest effectieve soorten isolatie in elke woning. Onderaan beginnen dus, net zoals de spreekwoordelijke pizzabakker in de reclame voor Iglo Crossa. Ook de start van de energietransitie in uw eigen woning begint bij de bodem.

Drie van de vier woningen in Nederland zijn nog steeds niet goed geïsoleerd, blijkt uit onderzoek. Daar is nog werk te doen dus. Want een goed geïsoleerde woning levert u niet alleen een forse besparing op de energiekosten, maar verhoogt ook de waarde van uw woning en is goed voor het milieu en het klimaat. Het moet zuiniger, het kán zuiniger.

Grootste winst
Daarom stimuleert de gemeente Waterland deze winter haar bewoners om de isolatie van hun woning kritisch onder de loep te nemen. De gemeente nam daartoe energiecoach Jan Tessel in de arm om u te adviseren over energiebesparende maatregelen en een energiebewuste leefstijl. Met zijn geavanceerde warmtescan-camera ziet Jan Tessel snel waar in uw woning de grootste winst te behalen is met isolatiemaatregelen.

De helft van het bedrag voor het advies neemt de gemeente Waterland voor haar rekening, de rest betaalt de bewoner. De actie loopt nog tot 10 maart 2021, of tot het moment waarop het budget op is. Aanmelden kan via e-mail, naar gemeente@waterland.nl onder vermelding van ‘Energiecoach’.

Meer informatie vindt u op: www.waterland.nl/energiecoach 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services