Het kloppend hart van Waterland
Live

Kick-off Meer Leden in Kortere Tijd

Gepubliceerd: Donderdag 15 november 2018 15:36

Kick-off Meer Leden in Kortere Tijd

Foto: Meer In Kortere Tijd

Team Sportservice en de gemeente Waterland bieden verenigingen de kans om de cursus Meer Leden in Kortere Tijd te volgen. Op donderdag 13 december organiseren wij een bijeenkomst waarin wij de vernieuwde cursus Meer Leden in Kortere Tijd introduceren.

Op 28 maart jl. heeft er al een themabijeenkomst plaatsgevonden. Echter is de cursus in een nieuw jasje gestoken en ziet deze er dus anders uit! Na de kick-off kan je als vereniging beslissen of je je aanmeld voor de cursus.

Het traject
De cursus 'Meer Leden in Kortere Tijd' bestaat uit 3 bijeenkomsten van twee uur, elke maand is er een bijeenkomst. Totaal neemt één cursus ongeveer vier tot vijf maanden in beslag. Aan één cursus kan worden deelgenomen door minimaal zes, maximaal tien verenigingen waarbij elke vereniging vertegenwoordigd is door 2 tot 4 enthousiaste vrijwilligers. Het traject wordt verzorgd door verenigingsadviseur Hubert Habers van Team Sportservice.

Meer Leden in Kortere Tijd 2.0 is een verfrissende aanpak voor het werven van leden in een veranderde sportmarkt. Op basis van een analyse van het aanbod van jouw sportvereniging en de omgeving van de vereniging, kies je de meest kansrijke doelgroep voor een nieuw of aangepast sportaanbod. Met als doel dat dit aanbod nog beter aansluit bij de (veranderende) wensen van de sporter. Daarmee wordt het sportaanbod aantrekkelijk om in te stappen en voorkomen we dat sporters afhaken. Tijdens MLKT maken we gebruik van marketingprincipes. Daarmee zorgen we dat het nieuwe of gewijzigde sportaanbod niet alleen goed aansluit bij de levensfase waarin de sporter zich bevindt, maar ook bij het type sporter. Met behulp van een marketingmix geven we het sportaanbod daadwerkelijk vorm. Aan het einde van de drie workshops Meer Leden in Kortere Tijd presenteert het projectteam van de vereniging haar plan en is daarmee klaar voor de daadwerkelijke lancering!

Doelgroep
De doelgroep van deze cursus zijn enthousiaste vrijwilligers van verenigingen die beperkt de tijd hebben om een succesvolle ledenwerfactie te bedenken, voor te bereiden en uit te voeren.

Kosten
De cursus wordt voor verenigingen in gemeente Waterland kosteloos aangeboden. Voor verenigingen buiten gemeente Waterland zijn de kosten €500 per vereniging/per cursus, echter kan samen met Team Sportservice worden gekeken naar alternatieve financieringsmogelijkheden (bijvoorbeeld via de eigen gemeente of Rabobank verenigingsondersteuning).

Ervaringen
Al honderden verenigingen gingen u voor! Korfbalvereniging WSS: "Een zeer praktische cursus. Je gaat met andere mensen aan de slag om tot een ledenwerfcampagne te komen. Hierbij krijg je voortdurend feedback van de cursusleider en andere clubs. Bovendien word je tijdens de 'vertelrondjes' weer op nieuwe ideeën gebracht. We hebben tijdens de duur van MLKT zo'n 12 nieuwe leden in kunnen schrijven".

De Kick-off wordt op 13 december van 19.30 - 21.00 uur gegeven in de kantine van VV Monnickendam, Cornelis Dirkszlaan 342 te Monnickendam.

Meld je aan via onderstaande button!

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar ajaarsma@teamsportservice.nl.
 
Bron: Sportservice Zaanstreek-Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services