Het kloppend hart van Waterland
Live

Kerststallenroute in Monnickendam van 10 t/m 30 december 2017

Gepubliceerd: Donderdag 07 december 2017 09:17

Kerststallenroute in Monnickendam van 10 t/m 30 december 2017

Foto: Ria Houweling 1

Vanaf zondag 10 december kan weer een sfeervolle kerststallenroute gelopen worden door Monnickendam. De route, een initiatief van Stichting Promotie Waterland in samenwerking met Rita van Bavel, voert dit jaar langs zo’n vijfenveertig gevels in de binnenstad van Monnickendam.

De kerststallenroute toont tientallen kerststallen in alle soorten en maten. Kleine, grote, moderne en historische kerststallen staan opgesteld in vensters en etalages van particulieren en winkels.

Tentoonstelling Katholieke kerk
Ondanks het uitlenen van haar kerststallen aan diverse deelnemers heeft Rita van Bavel nog ruim voldoende kerststallen om aan het grote publiek te tonen. Op zondag 10 december, na de kerkdienst van 10.00 uur in de RK Nicolaas en Antoniuskerk, is de kerststallententoonstelling als onderdeel van de kerststallenroute geopend. De routes zijn verkrijgbaar op het informatiepunt van SPW op de Middendam, in de RK kerk en bij Waterlandmuseum De Speeltoren. De locaties van de stallen zijn op de plattegrond genummerd aangegeven en met een wandelroute aan elkaar verbonden.
De route is vanaf 10 december ook te downloaden als pdf op www.onswaterland.nl.

De jaarlijkse kerststallententoonstelling in de RK Nicolaas en Antoniuskerk aan het Noordeinde is dagelijks te bezichtigen vanaf vrijdag 15 december t/m 30 december van 12.00 – 16.00 uur (met uitzondering van eerste kerstdag).
Op zondag 10 december is er in de kerk van 11.00 tot 15.30 uur ook weer de 2e hands kerstmarkt met optredens van diverse koren uit Waterland. Uiteraard ontbreken de erwtensoep, chocomel en glühwein niet.

Over Stichting Promotie Waterland
Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. Stichting Promotie Waterland heeft informatiepunten in Monnickendam en Marken. Het Informatiepunt in Monnickendam is in de wintermaanden geopend van maandag t/m zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur en is 25 en 26 december en 1 januari gesloten.

Bron: Stichting Promotie Waterland


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services