Het kloppend hart van Waterland
Live

Kerstconcert met muziek van Rutter en Händel in de Grote kerk van Monnickendam

Gepubliceerd: Donderdag 01 december 2022 13:33

Kerstconcert met muziek van Rutter en Händel in de Grote kerk van Monnickendam

Foto: Cantorij Monnickendam

Op 17 december 2022 voert de Cantorij Monnickendam het Magnificat van John Rutter en delen uit de Messiah van George Friedrich Händel uit. Het concert begint om 15.00 uur (zaal open 14.30 uur) in de Grote kerk van Monnickendam. Medewerking wordt verleend door het Nationaal Symfonisch Kamerorkest (NASKA), Susanna Veerman en Frank den Herder orgel/piano, leden van Concertkoor GrootNoord en de sopraan Nataliia Cioban. Het geheel staat onder leiding van dirigent Marcel den Dulk.

Wij zijn er bijzonder trots op dat we opnieuw de fantastische Oekraïense sopraan Nataliia Cioban bereid hebben gevonden om solo te zingen in deze prachtige muziekstukken. Zij schitterde in het vorige concert van de Cantorij Monnickendam “Requiem for the victims of The Armed Man” van Karl Jenkins, dat een bijzondere lading kreeg door de oorlog in Oekraïne. Zie ook beelden van dit concert op www.youtube.com/omroeppim..

Het Magnificat is de naam van de Lofzang van Maria. Het Magnificat is door veel componisten op muziek gezet, waaronder ook J.S. Bach. Het is dan ook een prachtige en inspirerende tekst: “Mijn ziel maakt groot de Heer”. In de tekst komt tot uiting dat machtige heersers van hun troon worden gestoten en dat arme en behoeftigen worden overladen met goedheid. Heel passend in de Adventsperiode, waarin we uitkijken naar de Vredevorst die met Kerst tot ons zal komen. Heel hoopgevend in deze tijd vol dreiging en oorlogsgeweld. Maria zingt ons dus eigenlijk toe: “Wees niet bang, al dat machtsvertoon, het stelt feitelijk niets voor, al die grote blaaskaken, ze zullen in het stof bijten”. De muziek geeft die hoopvolle tekst vleugels: het is een bijzonder aansprekend en afwisselend stuk, vol energie en beweging. Samen met de mooiste delen uit de beroemde Messiah is dit het stuk dat je niet mag missen!

Het kerstconcert vindt plaats op 17 december in de Grote Kerk Monnickendam. Aanvang 15.00 uur. 

Meer informatie: www.cantorijmonnickendam.nl.

Bron: Cantorij Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services