Het kloppend hart van Waterland
Live

Kerstboomophalers van Ilpendam vegen de straten schoon

Gepubliceerd: Maandag 13 januari 2020 08:40

Kerstboomophalers van Ilpendam vegen de straten schoon

Foto: Omroep PIM

Nergens in Ilpendam is meer een kerstboom te vinden dankzij 8 stoere jongens die beter bekend staan als "de kerstboomophalers van Ilpendam".

Met twee handkarren die gemaakt zijn op de hobbyclub zijn de jongens door het dorp gegaan op zoek naar kerstbomen. Twee weken lang hebben ze lopen slepen met kerstbomen en het resultaat mag er zijn: de jongens wisten 250 kerstbomen te verzamelen, een nieuw record!

Afgelopen woensdag kwam de grote vrachtwagen van gemeente Waterland de kerstbomen ophalen. Niet om ze te verbranden, maar om ze naar Purmerend te brengen waar ze op verantwoorde wijze worden verwerkt.

Toen de kinderen 4 jaar geleden bij de garage van Jan Wals voor een bekertje chocomel kwamen, kreeg Jan het idee om aan de inzameling een goed doel te koppelen. Ook dit jaar vroegen de kinderen aan Jan of hij ze wilde coördineren met de inzameling. Via een zogenaamde "kerstboom-app" kon iedereen zijn kerstboom aanmelden, waarna de kinderen het dorp introkken om de kerstbomen op te halen.

Traditioneel geeft de gemeente voor elke ingeleverde kerstboom een kwartje, Jan zoekt daar sponsoren bij die ook per boom een kwartje willen doneren. Met al die sponsoren wordt een kerstboom in ene veel meer geld waard. De kinderen krijgen allemaal een leuk bedrag voor in hun spaarpot en de rest wordt aan een goed doel geschonken. Dit jaar was het goede doel het dorpshuis van Ilpendam. Het dorpshuis is toe aan een nieuw interieur en de uitbaters Ingrid en Ronald van Delden willen graag nieuwe tafels kopen.

Vrijdag was er een gezellig samenzijn bij de garage van Jan Wals. De kinderen en hun ouders waren aanwezig, maar ook wethouder Astrid van de Weijenberg, enkele sponsoren en natuurlijk de uitbaters van het dorpshuis van Ilpendam. Met dank aan de sponsoren konden de kinderen een cheque van ruim 1400 euro aan Ingrid en Ronald van het dorpshuis overhandigen.


Gelukkig bleven de kinderen niet met lege handen achter, net als elk jaar kregen zij om klokslag 17:30 uur patat, frikandellen en bitterballen voorgeschoteld.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services