Het kloppend hart van Waterland
Live

Kerstboomophalers van Ilpendam gaan weer de straat op

Gepubliceerd: Zaterdag 24 december 2022 21:44

Kerstboomophalers van Ilpendam gaan weer de straat op

Foto: Omroep PIM

Dinsdag 27 december om 13:00 uur gaat een groep kinderen in Ilpendam de straat op om kerstbomen op te halen. Jan Wals heeft deze groep de laatste jaren de naam "de kerstboomophalers van Ilpendam" gegeven. Tijdens de kerstvakantie halen de kinderen kerstbomen op en de gemeente laat ze versnipperen. Van de gemeente krijgen de kinderen een kleine vergoeding en er worden sponsoren gezocht want de actie is gekoppeld aan een goed doel.

De organisatie ligt dit jaar in handen van Anja Walter-Spil en Rianne Dekker. In de zomervakantie zetten zij zich in voor de Sport- en Spelweek Ilpendam, een vrijwilligersorganisatie met als doel leuke activiteiten te organiseren voor de kinderen van Ilpendam.

De strategie van de kerstboomophalers is hetzelfde gebleven: vanaf dinsdag 27 december gaan de kinderen elke dag een uurtje door de straten om kerstbomen op te halen. Inwoners van Ilpendam kunnen de kerstboom aan de straat neerleggen of een berichtje sturen naar de Facebook pagina van Sport- en Spelweek Ilpendam of ze mogen Anja of Rianne een WhatsApp bericht sturen. Anja en Rianne zullen de kinderen begeleiden zodat alle kerstbomen uiterlijk 9 januari opgehaald worden. 

In Ilpendam kiest men er voor om geen kerstboomverbranding te organiseren. De kerstbomen worden door de gemeente opgehaald en daarna versnipperd. "Goed voor het milieu en zo kan er weer energie en compost van gemaakt worden".

Het ophalen van de kerstbomen wordt al een aantal jaren gekoppeld aan een goed doel. Dit jaar zijn er 3 goede doelen: de timmerclub in Ilpendam, de Sport- en Spelweek Ilpendam en er is de wens om voor de allerkleinsten een draaimolen op de kermis neer te zetten volgend jaar. In ruil voor de kerstbomen krijgen de kinderen van de gemeente een kleine vergoeding. Daarnaast zoeken Anja en Rianne sponsors die willen bijdragen aan de actie van de kinderen. Dat kan een bedrag per boom zijn of een vast bedrag. 

Op dinsdag 10 januari worden de kerstbomen door de gemeente opgehaald en wordt het totaalbedrag bekend gemaakt. Een gedeelte van de opbrengst is voor de spaarpot van de kinderen, de rest wordt verdeeld over de 3 goede doelen. Uiteindelijk is dit een win-win-win situatie voor de kinderen want de komende 2 weken hebben ze een heerlijke buitenactiviteit, daarnaast spekken ze hun eigen spaarpot én hebben ze volgend jaar plezier van hun harde werken als ze op de timmerclub zijn, rondjes draaien op de kermis of in de zomervakantie meedoen aan de Sport- en Spelweek.

Inwoners van Ilpendam die hun kerstboom aan de kinderen willen doneren kunnen een bericht sturen naar de Facebook pagina van Sport- en Spelweek Ilpendam of naar Anja (tel. 06 48 46 76 96) of Rianne (tel. 06 23 30 62 06).

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services