Het kloppend hart van Waterland
Live

Kerstboomophalers van Ilpendam gaan voor het goede doel en een schoner milieu

Gepubliceerd: Maandag 04 januari 2021 12:58

Kerstboomophalers van Ilpendam gaan voor het goede doel en een schoner milieu

Onder het genot van een kop warme chocolademelk is het kerstbomen-ophaalplan besproken de kerstboomophalers. De taakverdeling is bepaald en ook het goede doel dat ze dit jaar willen ondersteunen met het geld wat de kerstbomen opbrengen.

Net zoals elk jaar gaan ook dit jaar de kerstboomophalers van Ilpendam weer op pad om zoveel mogelijk kerstbomen op te halen. Jan Wals: "De gemeente Waterland betaalt een kwartje voor elke boom, en sponsoren betalen een dubbeltje per boom, al kan er ook een vast bedrag worden gegeven. Er worden naar verwachting ongeveer 250 bomen verzameld. De bomen worden vervolgens CO2- en stikstofvrij opgehaald met karren die bediend worden met handkracht en een trapkar. En de bomen worden niet verbrand maar gebruikt voor biomassa om energie op te wekken."

Dit jaar wordt er geld gegeven aan de gymnastiekvereniging van Ilpendam die het geld goed kan gebruiken voor nieuwe materialen en toestellen.

Jan Wals: "Sponsoren voor de kerstboom-ophaalactie kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar jan@janwals.nl. Een WhatsApp-bericht sturen naar 06 22 932703 is ook mogelijk. En dan zien we uw positieve reactie voor de sponsoring graag tegemoet. Alvast bedankt namens de kerstboomophalers van Ilpendam."

Bron: Jan Wals

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services