Het kloppend hart van Waterland
Live

Kerkplein Waterland: 'Het Oude Testament: Geweldig of Geweld-dadig?'

Gepubliceerd: Zondag 29 januari 2017 10:54

Op twee donderdagavonden in februari organiseert Kerkplein Waterland in de Lutherse Kerk ontmoetingen over het Oude Testament met als thema 'Het Oude Testament: Geweldig of geweld-dadig?'.

Het Oude Testament heeft een slechte naam. Lees ‘Bloedboek’ van Dimitri Verhulst of de boeken van Maarten ‘t Hart. Laatst betitelde Maarten van Rossum op televisie het Oude Testament als achterlijk. Het zijn vooral de verhalen over de uitroeiing van hele bevolkingsgroepen, en dat op bevel van Israëls God, die reacties als deze oproepen. Ook onder christenen is het Oude Testament omstreden. Menigeen zegt er niks mee te kunnen. Alleen het Nieuwe Testament heeft voor hen gezag.

Tijd voor een paar stevige vragen, zou je zeggen. En wat diepgaander bezinning dan het niveau van de borrelpraat. Martien Pettinga, qua professie met de Bijbel zeer goed op de hoogte, gaat in twee etappes op de zaak in en kiest partij.

De avonden van Kerkplein Waterland worden gehouden op donderdagavond 9 en 16 februari. Van 20.30 - 22.00 uur in de Lutherse kerk, Zuideinde 39, Monnickendam. Koffie en thee vanaf 20.00 uur. Toegang is gratis, er staat een collectebus bij uitgang.

Bron: Kerkplein Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services