Het kloppend hart van Waterland
Live

Kerkplein Waterland: 'Evolutieleer als godsdienstige uitdaging'

Gepubliceerd: Dinsdag 08 januari 2019 19:14

Kerkplein Waterland: 'Evolutieleer als godsdienstige uitdaging'

Foto: Lutherse Kerk Monnickendam

Kerkplein Waterland organiseert op dinsdag 15 januari om 20.30 uur een avond met Eugène Baljet in de Lutherse Kerk in Monnickendam.

In 2018 schetste de bioloog Wessel Lageweg op Kerkplein Waterland glashelder de hoofdlijnen van de evolutieleer. Aanleiding was het verschijnen van het boek ‘En de aarde bracht voort ...’ Daarin gaat hoogleraar theologie Gijsbert van den Brink na wat de consequenties van de evolutieleer – gesteld dat die waar zou zijn – zijn voor basisovertuigingen binnen het christelijk geloof. Voor welke uitdagingen wordt christelijk geloof door de evolutieleer gesteld? En hoe ingrijpend zijn die?

Na de bioloog nu een theoloog op het Kerkplein: Eugène Baljet, die kort met u de belangrijkste uitdagingen met u doorneemt en op enkele ervan dieper met u zal ingaan. Bij voldoende belangstelling kan deze avond in kleiner verband een vervolg krijgen van nog twee samenkomsten.

Deze avond van Kerkplein Waterland vindt plaats op dinsdag 15 januari in de Lutherse kerk, Zuideinde 39, van 20.30-22.00 uur. De kerk is open vanaf 20.00 uur. Collectebus bij de uitgang.

Bron: Kerkplein Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services