Het kloppend hart van Waterland
Live

Kennismaking burgemeester met Christelijke Oranje Vereniging “Marken & Oranje”

Gepubliceerd: Donderdag 29 april 2021 09:45

Kennismaking burgemeester met Christelijke Oranje Vereniging “Marken & Oranje”

Foto: Omroep PIM

Sinds de aanstelling van Marian van der Weele als burgemeester van de gemeente Waterland is zij bijna dagelijks op pad om kennis te maken met allerlei instanties en verenigingen in Waterland. Zo stond ook een kennismaking op het programma met het bestuur van Christelijke Oranje Vereniging “Marken & Oranje”.

De Christelijke Oranje Vereniging “Marken & Oranje” houdt zich bezig met de organisatie van feestelijkheden rondom Koningsdag maar ook de officiële momenten tijdens de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag op Marken. Het vieren van Koningsdag gebeurt sinds vorig jaar ingetogen vanwege de geldende coronamaatregelen. Dit jaar heeft de COV "Marken & Oranje" een borrelbox bedacht waarmee de lokale horeca op Marken wordt gesteund en waardoor de Marker bevolking traditiegetrouw om 16:30 uur het glas kan heffen op de verjaardag van onze Koning.

Burgemeester van der Weele was al op Marken voor het opnemen van de Koningsdag toespraak en geheel gekleed in Marker Oranje-dracht liet zij zich informeren over de rol die COV "Marken & Oranje" op Marken speelt. Koningsdag is in 2021 nogmaals ingetogen gevierd, maar zowel de COV "Marken & Oranje" als de burgemeester hopen natuurlijk dat zij volgend jaar weer op het bordes van het oude gemeentehuis van Marken Koningsdag kunnen vieren, uiteraard in Marker Oranje-dracht.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services