Het kloppend hart van Waterland
Live

Kennismaken met ‘Aangepast Sporten’ in september!

Gepubliceerd: Vrijdag 28 augustus 2015 11:48

Sport is voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. Sportservice Noord-Holland besteedt in september extra aandacht aan het aangepast sporten.

Deze maand is uitgeroepen tot de ‘Maand van het Aangepast Sporten’. Aan het begin van het nieuwe sportseizoen kunnen (potentiële) sporters kennismaken met vele verschillende sportmogelijkheden voor mensen met een beperking.

Maand van het Aangepast Sporten
Sport is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Ook staat sport en ‘sport als middel’ hoog genoteerd op de politieke agenda van zowel de landelijke als de lokale politiek. Toch betekent dit niet dat iedereen de weg al weet te vinden in de sportwereld. Vaak is de weg naar de lokale vereniging wel bekend, maar wat als je door een beperking niet terecht kan bij die vereniging of als meer begeleiding noodzakelijk is? Houdt het dan op? Nee, gelukkig niet! Er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van aangepast sporten.

Daarom heeft Sportservice Noord-Holland de ‘Maand van het Aangepast Sporten’ in het leven geroepen. Tijdens deze maand worden diverse activiteiten georganiseerd om mensen (met een beperking) op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende sportmogelijkheden.

Activiteiten in Zaanstreek – Waterland
In de regio Zaanstreek- Waterland organiseren verschillende verenigingen een activiteit. Zo kun je vrijblijvend deelnemen of kijken:

- Effectief bewegen voor volwassenen met een beperking en met name fibromyalgie patiënten, open les. Dienstencentrum Landsmeer. Donderdag van 10.30- 11.30 uur. Contact 020-482 4190.
- G-Hockey voor kinderen 8- 18.jaar, Hockey club de Kraaien te Wijde Wormer, vrijdag 17.30 - 18.30 uur. Informatie: ghockey@kraaien.nl of 06 430 11 601. Materiaal is aanwezig. De gehele maand september kunnen de kinderen gratis een open training volgen.
- Zitvolleybal voor volwassen te Zaandam, ook voor oud volleyballers met knie en enkel blessures, open les op dinsdagavond 19.30 - 21.00 uur open training, sporthal Zaanlands West. Info: zitvolley@vvzaanstad.nl.
- G- Voetbal bij WSV '30 Wormer te Wormer voor kinderen vanaf 12 jaar. Open training van 19.00 – 20.00 uur in de zaal bij de voetbalclub. Informatie: johanscheijde@hotmail.com of 06 51 71 86 10.
- Yoga, (rol) stoelyoga en yoga voor visueel beperkten bij de Yogapoort in Zaandam. Informatie: Marcella de la Porte info@deyogapoort.nl of 0610808030.
- Meer Bewegen voor ouderen in Monnickendam voor 60+ met een chronische aandoening zoals , hart- en vaat patiënten, diabetes etc.. Open les op donderdag van 11.30-12.15 uur. Informatie Margaret Mesman; margje@hotmail.com of 06 18328122

Ook in de andere regio’s wordt genoeg georganiseerd, zoals in West Friesland (voor de onderstaande activiteiten wordt een vergoeding gevraagd):

- 6 september organiseert WaterSportVereniging samen met Sportservice een waterski- en wakeboard dag voor minder validen. Aanmelden verplicht bij WSV de Ven in Enkhuizen. Vanaf 10.00 uur is de vereniging open.
- Op 12 september organiseert WaterSportVereniging Hoorn haar laatste zeildag voor minder validen. Aanmelden is noodzakelijk. Om 10.00 uur staan de vrijwilligers klaar om jou te ontvangen.

Een aan te raden activiteit voor kinderen met een beperking is een bezoek aan de Open Dag van de Johan Cruijff Foundation op 23 september in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Volop mogelijkheden om het nieuwe sportseizoen goed te starten. Kijk op www.cruyff-foundation.org voor meer informatie.

Sportzoeker
Wilt u kennismaken met een andere sport  bijvoorbeeld : tennis, atletiek, zwemmen of een andere sport, ga naar de SPORTZOEKER te vinden op onze website: www.aangepastsporten.info.

Contact
Heb je vragen over een activiteit in deze maand, of wilt u sportadvies,  neem dan contact op met de regiomedewerker aangepast sporten Evelien Wijdeveld tel: 06 139 75 595 of mail: ewijdeveld@sportservicenoordholland.nl

Via deze weg kunt u ook onze digitale nieuwsbrief en de Wegwijzer Aangepast Sporten aanvragen of een persoonlijk sportadvies krijgen. Verenigingen die willen starten met een sportgroep voor volwassenen of kinderen met een beperking kunnen voor ondersteuning ook terecht bij de regiomedewerker.

Bron: Sportservice Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services