Het kloppend hart van Waterland
Live

Jubileumconcert Fanfarecorps Zuiderwoude dit weekend bij PIM

Gepubliceerd: Woensdag 01 juni 2022 17:17

Jubileumconcert Fanfarecorps Zuiderwoude dit weekend bij PIM

Foto: Omroep PIM

Begin april gaf Fanfarecorps Zuiderwoude een bijzonder concert, namelijk haar 100 + 2 jubileumconcert. PIM zal het concert dit weekend uitzenden.

Het motto "3 keer is scheepsrecht" gaat letterlijk op nadat 2 eerdere pogingen om een jubileumconcert te organiseren last-minute werden stopgezet wegens COVID-19 beperkingen. Onder leiding van dirigent Thomas Geerts brachten de leden van Fanfarecorps Zuiderwoude samen met solisten Thomas Piet en Rolf Hoogenberg een prachtig concert ten gehore in de Opstandingskerk in Monnickendam.

Eind 2020 mocht Fanfarecorps Zuiderwoude uit handen van toenmalige burgemeester Sicko Heldoorn koninklijke erepenning ontvangen. De koninklijke erepenning is overhandigd uit naam van Zijne Majesteit de Koning en werd onder andere uitgereikt vanwege het honderdjarig bestaan van het fanfarecorps.

Verder is het fanfarecorps een actieve vereniging in het dorp Zuiderwoude met een mooie historie en veel leden en vrijwilligers uit deze kleine gemeenschap. De fanfare vervult een belangrijke rol in de sociale cohesie in Zuiderwoude. Ook is de fanfare is een graag geziene gast bij concerten en festiviteiten, waaronder de opluistering van Koningsdag in de gemeente Waterland. Het wordt tevens gewaardeerd dat het fanfarecorps veel aandacht heeft voor de opleiding van de jeugdige leden en het sociaal betrokken houden van de oudere leden.

U kunt het concert bij Omroep PIM bekijken op zaterdag 4 juni om 20.00 uur. Het concert wordt herhaald op zondag 5 juni en maandag 6 juni om 12.00 uur en 21.00 uur.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services