Het kloppend hart van Waterland
Live

Jordy Kok wint Zwemmeland 2021; Nicky van Bruggen beste vrouw

Gepubliceerd: Maandag 06 september 2021 07:59

Jordy Kok wint Zwemmeland 2021; Nicky van Bruggen beste vrouw

Foto: Pieter Pereboom

Zondagmiddag werd rond het middaguur het startsein gegeven voor de negende editie van het zwemfestijn 'Zwemmeland 2021'. Een zwemtocht van 3,5 km van Marken naar Monnickendam. Winnaar werd Jordy Kok uit Broek in Waterland. Beste vrouw was Nicky van Bruggen, waarmee het podium zowel bij de heren als de vrouwen dit jaar exact hetzelfde was als in 2020.

De start was op de officiƫle zwemlocatie van Marken nabij de haven en de finish was op het Hemmeland. De 177 deelnemers konden hun kleding inleveren bij de organisatie, die deze 'bagage' naar het Hemmeland bracht.

Er was een windkracht Noordoost 2,5 op de Gouwzee, de watertemperatuur was 18,0 graden en de luchttemperatuur 21,0 graden, meldde organisator Peter de Gooijer. Iedereen moest binnen twee uur het Hemmeland hebben bereikt, anders werden ze uit het water gehaald.

KNRM Marken was (wederom) met twee boten op het water om toezicht te houden en eventueel personen uit het water te halen, als het niet meer ging. Ook namens de organisatie voeren er diverse boten mee.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom (www.markernieuws.com)

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services