Het kloppend hart van Waterland
Live

Jonge ZomerOndernemers komen samen in De Bolder

Gepubliceerd: Vrijdag 27 juli 2018 16:11

Jonge ZomerOndernemers komen samen in De Bolder

Er is een landelijk initiatief om jongeren actief te betrekken bij “ondernemer worden”. Door de activiteiten van de jongerenwerker van de gemeente Waterland, Jerome den Enting, wordt daar dit jaar voor het eerst ook in Waterland aandacht aan besteed.

Jerome kreeg de handen op elkaar dat een aantal gemeenten in onze regio zijn idee steunen en geld beschikbaar stellen voor Zomerondernemer. En het resultaat mag er zijn: in landelijk Zaanstreek – Waterland hebben 28 jongeren tussen 14 en 23 jaar zich aangemeld voor ZomerOndernemer.

ZomerOndernemer bestaat uit 3 dagen trainen in de Bolder, leuke opdrachten uitvoeren, praten met bestaande ondernemers en groepswerk doen. Vervolgens krijgen ze een startkapitaaltje en gaan ze direct aan de slag met hun bedrijf. In de loop van de zomer worden verder een viertal succesvolle bedrijven bezocht, en dan komt er eind augustus een eindpresentatie uit.

Met elkaar wordt besproken welke jonge ondernemer Waterland vertegenwoordigt in de landelijke sessie. En dan nog later is er een Europese samenkomst.

Voor nu is het heel mooi om de energie te ervaren die deze jonge mensen uitstralen, de bruisende ideeën van onze jeugd te ervaren en met een nieuwe blik naar de toekomst te kijken. En dat allemaal om in je eigen vakantie te ervaren of ondernemer zijn iets voor jou is.
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services