Het kloppend hart van Waterland
Live

Jona Pasdeloup winnaar 'Heel Mérèke Bakt'

Gepubliceerd: Woensdag 04 juli 2018 16:13

Jona Pasdeloup winnaar 'Heel Mérèke Bakt'

Foto: Omroep PIM

Tijdens de 29e editie van de Marker Havenfeesten werd dit jaar voor de derde keer de wedstrijd 'Heel Mérèke Bakt' georganiseerd. Dit keer ging de strijd om wie de beste cake van Marken wist te bakken.

Alle deelnemers van de wedstrijd werd gevraagd om zaterdagochtend 30 juni twee cakes mee te nemen. Daarvan ging er een klein stukje naar de jury, en de rest werd verkocht voor het goede doel. Elk jaar wordt er tijdens de Marker Havenfeesten namelijk ook stilgestaan bij een goed doel. Tijdens verschillende onderdelen van de Havenfeesten wordt er geld opgehaald voor dit goede doel. Dit jaar was dat Alzheimer Nederland.

De organisatie van 'Heel Mérèke Bakt' is, net als de rest van de Marker Havenfeesten, in handen van de Marker Evenementen Stichting. Deelnemers kregen bij inlevering van hun cakes een 'schuilnaam'. Dit zodat de beoordeling door de jury volledig anoniem gebeurd.

De deskundige jury werd voorgezeten door de in Waterland geen introductie behoevende Kees Gutter. Verder zaten Rudolf Stooker (bakker bij Kees Gutter) en Linda Binken (jurylid namens de MES) in de jury. Zij hadden de moeilijke taak om uit 12 deelnemers de allerbeste cake te kiezen. De cakes werden beoordeeld op onder andere smaak, structuur, vulling en originaliteit. En terwijl de jury de verschillende inzendingen beoordeelde werden de cakes met een bijbehorende kop koffie verkocht voor het goede doel tijdens het 'Koffie-uurtje'.

Na uitvoerig beraad wist de jury toch tot een unaniem eindoordeel te komen. De beste cake van Marken is gebakken door Jona Pasdeloup. Zij mag zich een jaar lang 'Marker bakker van 2018' noemen. Tweede werd Wolmet Stooker-van Riel en de derde plaats ging naar Myrna van der Paal.

Na afloop van de Marker Havenfeesten werd de opbrengst van de verschillende activiteiten voor Alzheimer Nederland bekendgemaakt. Eddy Schipper van de Marker Evenementen Stichting: "Het koffie-uurtje heeft 410,85 euro opgeleverd. Daarnaast is de opbrengst van de veiling van het eerste pondje paling ook aan Alzheimer Nederland geschonken (200 euro) en de opbrengst van de collecte van de kerkdienst is ook voor Alzheimer Nederland. De collecte heeft 723,47 euro opgebracht. Al met al dus een mooi bedrag van 1334,32. De MES rond het bedrag af naar 1400 euro en zal dit aan Alzheimer Nederland overmaken."

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services