Het kloppend hart van Waterland
Live

Jochem Schoorl behaalt gouden medaille bij ORC Wereldkampioenschap

Gepubliceerd: Maandag 16 augustus 2021 23:22

Jochem Schoorl behaalt gouden medaille bij ORC Wereldkampioenschap

Foto: Jochem Schoorl

Van 6 tot en met 14 augustus werd in Tallinn, Estland het ALEXELA ORC Wereldkampioenschap 2021 gehouden. In Klasse B wist Monnickendammer Jochem Schoorl met zijn team de wereldtitel in de wacht te slepen.

De gouden medaillewinnaars in Klasse B zijn een bijna volledig professioneel team dat, om dit resultaat te behalen, dit jaar intensief heeft getraind in zowel de Middelandse Zee als de Baltische Zee. Hun dominantie in deze klasse resulteerde in de grootste voorsprong tijdens dit evenement, een voorsprong van maar liefst 6 punten.

Het team van de Catalin Trandafir’s Grand Soleil 44 P ESSENTIA44 uit Roemenie bestaat Joan Navarro, Piotr Przybylski, Nacho Postigo, Hugo Rochas, Afonso Domingos, Eduard Guta, Andrei Teodorecu, Lars Koridon, en Monnickendammer Jochem Schoorl.

Tacticus Nacho Postigo legt uit: "We kwamen samen in maart, raceden en trainden in Rome, deden mee aan de Europese ORC in Capri, raceden nog meer in Italië, en deden mee aan een race in Valencia voordat we hier naartoe gingen om ons voor te bereiden. We deden het goed in de afstandsrace en dat hielp zeker mee in de score. De inshore races waren zwaar, maar we zijn erg blij met hoe we zijn teruggekomen met twee keer winst vandaag als kers op de taart".

De zilveren medaille in Klasse B was voor Aivar Tuulberg’s Swan 42 KATARIINA II uit Estland en de bronze medaille was voor Gorden Nickel’s X-41 SPORTSFREUND uit Duitsland.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services