Het kloppend hart van Waterland
Live

Jesse "the Walking man" loopt Pieterpad in 15 dagen voor Stichting SINA

Gepubliceerd: Zaterdag 21 augustus 2021 14:13

Jesse

Foto: Omroep PIM

Monnickendammer Jesse Tiersma, beter bekend als The Walking Man, gaat van 21 augustus tot en met 4 september het 500 kilometer lange Pieterpad lopen om geld op te halen voor Stichting SINA (Samen is niet Alleen).

Wie weleens wandelt in Waterland is hem vast al tegengekomen: Jesse, “the Walking man”. Na een jarenlange verslaving aan alcohol en drugs heeft Jesse in 2019 het roer 180 graden omgegooid. Met behulp en de liefde van zijn moeder en gesteund door zijn beste vrienden is hij “cold turkey” afgekickt van alle middelen.

Om de leegte van zijn verslaving op te vullen is Jesse gaan wandelen. En dat is, in positieve zin, zijn redding geweest. Door urenlang vele kilometers te wandelen komt naast de bekende endorfine, serotonine en dopamine ook het stofje BDNF vrij. BDNF staat voor “Brain-Derived Neurotrophic Factor. Oftewel, een zenuwcelstimulerende factor die van de hersenen afkomstig is. Een stofje dat een cruciale rol speelt bij de herstelprocessen in de hersenen. Hierdoor “wandelt” hij de altijd aanwezige prikkels en ruis (die een verslaving met zich meebrengt) weg, en worden zijn hersenen als het ware gereset.

Inmiddels is Jesse bijna twee jaar helemaal clean en staat hij stabiel en vol energie in het leven. En met zijn nieuwe wandelpassie wil hij zich nu gaan inzetten voor een bijzonder doel. Hij heeft namelijk besloten om van 21 augustus t/m 4 september het 500 kilometer lange Pieterpad te gaan lopen voor Stichting SINA.

Jesse: "Ik ben geboren in Amsterdam en ook al jarenlang werkzaam in deze prachtige stad. Amsterdam heeft echter ook een schaduwzijde; zoals armoede. Er zijn kansarme kinderen die door geldgebrek niet kunnen sporten, zich niet kunnen aanmelden bij sportclubs, geen muziekles kunnen nemen en ga zo maar door. Dat raakt mij. Een stadsgenoot vertelde mij over Stichting SINA (Samen is niet Alleen). Deze stichting houdt zich bezig met armoedebestrijding in Amsterdam. Ik voelde meteen een connectie en wil voor deze kinderen in Amsterdam lopen, tot aan bloedblaren op mijn voeten."

Het Pieterpad is de bekendste lange-afstand wandelroute van Nederland. Het is tussen 1978 en 1983 bedacht, gelopen en beschreven door twee vriendinnen (Toos Goorhuis-Tjalsma uit Tilburg en Bertje Jens uit Groningen), die vonden dat Nederland wel een serieus lange afstandspad kon gebruiken. Het pad loopt van Pieterburen aan de Noord-Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg.

Op de website van Jesse (www.jessethewalkingman.nl) is niet alleen te volgen waar Jesse nu precies wandelt, maar het is daar ook mogelijk om hem te sponsoren. Daarnaast zal Jesse dagelijks een verslag van zijn wandeldag naar PIM sturen en wij zullen dat delen via onze mediakanalen.

Meer informatie: www.jessethewalkingman.nl.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services