Het kloppend hart van Waterland
Live

Jazz at The Mirror met Tough and Tender

Gepubliceerd: Zaterdag 10 februari 2018 12:14

Jazz at The Mirror met Tough and Tender

Foto: Jazz in Monnickendamjpg

Op zondag 11 februari is er weer een Jazz at the Mirror. Deze maand met Tough and Tender.

Jazz in Monnickendam is een open podium voor jazzmusici die in de warme ambiance van het Mirror Paviljoen (met een fantastisch uitzicht over de Gouwzee) naar hartelust kunnen musiceren en improviseren. Eén keer per maand op zondagmiddag vanaf 16:00 uur verzorgt een wisselende formatie het eerste uur een mini-optreden waarna om ongeveer 17.00 uur een ieder goed geoefende muzikant kan instappen.

Op zondag 11 februari is er weer een Jazz at the Mirror. Deze maand met Tough and Tender. En eindelijk dan een close harmony groep in het Mirror Paviljoen. Begonnen als Tough Tenors omdat het zo moeilijk was tenoren te vinden, heten ze nu Tough and Tender. En zo is het!

Die wrijvende jazzy akkoorden, het zingen van noten die heel dicht bij elkaar liggen krijg je alleen maar met superieure stemtechniek en het volledig op elkaar afgestemd zijn. Bladmuziek is dan ook uit den boze daarvoor in de plaats oogcontact, non-verbaal communiceren, letterlijk en figuurlijk afstemmen in klankkleur. Die interactie tussen zangers en publiek maakt het optreden extra dynamisch.

Tough and Tender bestaat uit: Astrid Vriend (sopraan), Marjon Steyger (mezzosopraan), Deleaan Ruitenberg (alt), Margreeth van Spall (alt), Maarten Wijdenes (tenor), Marten Horjus (tenor), en JanKees de Ridder (bas).

Er wordt begonnen om 16.00 uur. Aansluitend sessie! De toegang is gratis. Vanzelfsprekend is ook publiek van harte welkom om onder het genot van een drankje te komen luisteren en meeswingen. Een vrijwillige bijdrage in het moneyglass wordt op prijs gesteld.

Bron: Jazz at the Mirror

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services