Het kloppend hart van Waterland
Live

Jazz at the Mirror met Jambirds

Gepubliceerd: Woensdag 10 januari 2018 13:20

Jazz at the Mirror met Jambirds

Foto: Jazz in Monnickendam

Op zondag 14 januari is er weer een Jazz at the Mirror. Deze maand met Jambirds.

Jazz in Monnickendam is een open podium voor jazzmusici die in de warme ambiance van het Mirror Paviljoen (met een fantastisch uitzicht over de Gouwzee) naar hartelust kunnen musiceren en improviseren. Eén keer per maand op zondagmiddag vanaf 16:00 uur verzorgt een wisselende formatie het eerste uur een mini-optreden waarna om ongeveer 17.00 uur een ieder goed geoefende muzikant kan instappen.

Op zondag 14 januari is er weer een Jazz at the Mirror. Deze maand met Jambirds. Voor Jambirds begon het allemaal in 1982 toen twee (16-jarige) saxofonisten elkaar ontmoetten bij de Bigband Bovenkerk. Vele decennia, combo's, en muzikanten verder kwamen zij elkaar weer tegen in een jazznetwerk dat de naam JAM draagt. En uit dit nest vloog de groep Jambirds uit.

Precies een jaar geleden openden zij met een heftig groovend optreden het nieuwe jaar in een volgepakt Mirror Paviljoen. Hun inspiratie putten zij uit de souljazz en hardbop van de jaren '50 en '60. Denk Cannonball Adderley, Lee Morgan, dat werk. De arrangementen hebben zij gejat van de plaat of zelf in elkaar gezet. De Jambirds verheugen zich op een even feestelijk optreden als vorig jaar!

Jambirds bestaat uit: Joris Heus altsax, Arnoud Vellekoop tenorsax, Joost Italianer piano, Tobias Oudejans bas, Hugo Roest drums

Er wordt begonnen om 16.00 uur. Aansluitend sessie! De toegang is gratis. Vanzelfsprekend is ook publiek van harte welkom om onder het genot van een drankje te komen luisteren en meeswingen. Een vrijwillige bijdrage in het moneyglass wordt op prijs gesteld.

Bron: Jazz at the Mirror

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services