Het kloppend hart van Waterland
Live

Jan Schipper en Grietje Schipper – de Waart vieren 60 jaar huwelijk

Gepubliceerd: Vrijdag 08 november 2019 09:35

Jan Schipper en Grietje Schipper – de Waart vieren 60 jaar huwelijk

Foto: Pieter Pereboom

Burgemeester Kroon bracht op Marken een bezoek aan de familie Schipper - De Waart die hun 60-jarig huwelijksffeest vierden: een prachtige mijlpaal!

De vlag hing uit op de Kerkbuurt en er was geen misverstand over waar het bruidspaar woont. Het blije en trotse paar in het middelpunt van een huis vol met bezoek en alle bloemvazen gevuld met prachtige boeketten. Ook hangen in de woonkamer slingers met felicitatiekaarten. Maar 60 jaar huwelijk is dan ook een mijlpaal die gevierd moet worden.

In de kamer een gezelschap van kinderen en kleinkinderen. En een mooie taart met een foto van het huwelijk 60 jaar geleden om uit te delen bij de koffie. Op de foto is Grietje niet in Marker klederdracht, want haar vader was net overleden en ze wilde niet in het zwart trouwen. Ook Jan hield het bij een gewoon kostuum.

In het huwelijk werden vier kinderen geboren, twee jongens en twee meisjes. Helaas is een van de jongens al vroeg overleden. De 9 kleinkinderen laten ook van zich horen en komen Bap en Bessie feliciteren met hun jubileum.

Jan wil ons ook graag zijn werkplaats laten zien: na zijn werk als machinist kreeg hij een vroegpensioen op 60-jarige leeftijd. En dat is al bijna 25 jaar geleden. In de werkplaats maakt Jan miniatuurhuisjes, brandt hij patronen in klompen en repareert hij kabouters.

Jan en Grietje zijn hun levenlang een actief stel geweest op Marken, met name in het verenigingsleven.

Nu de dagen gaan tellen gaat niet alles meer gemakkelijk en vanzelf en zijn ze wat meer op hun huis aangewezen. Maar ze zijn samen en de kinderen wonen in de buurt. En dat stemt tot tevredenheid.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services