Het kloppend hart van Waterland
Live

Jan Peter Valk van Fysiotherapie Ooster Ee winnaar Waterlandse Ondernemersprijs 2018

Gepubliceerd: Vrijdag 04 januari 2019 23:06

Jan Peter Valk van Fysiotherapie Ooster Ee winnaar Waterlandse Ondernemersprijs 2018

Ook in 2018 is de Waterlandse Ondernemer van het Jaar gekozen. Na een voordracht- en stemronde en een bezoek van de jury is de Waterlandse Ondernemer van het jaar 2018 op de nieuwjaarsreceptie van Ondernemersvereniging Waterland op vrijdag 4 januari bekend gemaakt. In de onderlinge strijd tussen Bertus Wolters van De Verkeerde Wereld, Eelke Veltman van Bril & Lens en Jan Peter Valk van Fysiotherapie Ooster Ee, ging Jan Peter Valk er met de winst vandoor.

Van 15 t/m 27 november 2018 konden ondernemers worden voorgedragen, die volgens de voordrager de titel van ‘Waterlandse Ondernemer van het jaar 2018’ verdienden. Ruim 220 voordrachten kwamen voort uit deze voordrachtronde, een highscore! Hieruit werden door de jury de genomineerden benoemd.

 
Stemmen
Van 28 november t/m 16 december kon vervolgens gestemd worden. Dat kon online via ondernemendwaterland.nl, maar ook op de Wintermarkt op 9 december. De ondernemers deden er daar zelf alles aan om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen, waardoor er een gezonde concurrentiestrijd losbarstte. In totaal volgden er 2011 stemmen via de website en bijna 400 via de midwintermarkt. Een nieuw record, want er werd dubbel zoveel gestemd dan in 2017.
 
Jurybezoeken
In de tussenliggende tijd werd door de jury een bezoek aan de ondernemers gebracht. Zonder uitzondering presteerden alle ondernemers bijzonder goed op de jurybeoordelingen, als het gaat om werkgelegenheid, naamsbekendheid, innovatie, duurzaamheid, milieu, sociaal karakter, scholing en de bijdrage aan ondernemend Waterland. Ondanks de nek-aan-nek race koos de jury, mede geleid door het stemgedrag, voor Jan Peter Valk van Fysiotherapie Ooster Ee als winnaar van de Waterlandse Ondernemersprijs 2018.
 
Winnaar
In het juryrapport concludeert de jury dat Jan Peter Valk een ‘onbewuste ondernemer’ is. Door de liefde voor zijn vak als fysiotherapeut koos hij in de jaren `80 voor een eigen fysiopraktijk. Zijn prioriteiten legt hij sindsdien bij het verlenen van zorg en het zorgen voor mobiliteit bij zijn cliënten. Zijn drijfveer is het contact met mensen en het ondernemerschap is daar wat hem betreft ondergeschikt aan. Toch weet hij, samen met zijn vennoten in de maatschap en zijn team, te innoveren in een markt die aan verandering onderhevig is en waarop steeds meer bezuinigd wordt. De fysiofitness, die buiten het reguliere zorgaanbod valt, is hier een mooi voorbeeld van. Maar ook de samenwerking met een viertal andere fysiopraktijken in de regio én de flinke investering in een test- en expertisecentrum in het Waterland Ziekenhuis, getuigen van ondernemerschap, lef en toekomstvisie. Dat Jan Peter een bevlogen fysiotherapeut met een sociaal hart is, bewijst ook zijn belangeloze inzet voor zijn cliënt Cor Martis tijdens diens fietstocht in september 2018. Een onbewuste ondernemer dus die, vanuit zijn wens om mensen mobiel te houden, durft te ondernemen. Een waardige winnaar van de Waterlandse Ondernemersprijs 2018 wat de jury betreft!
 
Tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op maandag 7 januari 2019 vanaf 19.30 uur is ook aandacht voor de Waterlandse ondernemer van het jaar. Inwoners van Waterland zijn hierbij van harte welkom.
 
Bron: Ondernemend Waterland / Foto's: Ria Houweling (Waterland in Beeld)
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services