Het kloppend hart van Waterland
Live

Jackie de Kler wint Cees Gentenaar viswedstrijd

Gepubliceerd: Maandag 14 september 2020 21:32

Jackie de Kler wint Cees Gentenaar viswedstrijd

Foto: Ria Houweling

Afgelopen zaterdag is voor de 16e keer de jaarlijkse viswedstrijd gehouden om de Cees Gentenaar trofee. Deze viswedstrijd voor jong en oud werd georganiseerd door buurtvereniging Pitto en hengelsportvereniging Vislust, beide uit Monnickendam. Cees Gentenaar was een gepassioneerd sportvisser die ook actief was bij de begeleiding van de jeugd. Op nog jonge leeftijd is Cees helaas bij het vissen verdronken. Met deze viswedstrijd willen beide verenigingen hem in gedachten houden.

Rond het viswater aan de Herengracht in Monnickendam kwamen 34 deelnemers, de kleinere veelal met een ouder of grootouder, bij elkaar om aan de wedstrijd mee te doen. Zij gingen de strijd aan om de grote wisselbeker. Door het prachtige weer was het rond het viswater erg gezellig en vrolijk en iedereen genoot. De organisatie deelde aan alle aanwezigen drankjes en iets lekkers uit. En niet onbelangrijk (!) de deelnemers vingen regelmatig vis. Om de jeugd gelijke kansen te geven om hoog in het klassement te eindigen, hanteerde de organisatie een puntensysteem, waarbij elk gevangen visje van een kind dubbel telde.Na anderhalf uur vissen werd de wedstrijd met de toeter afgeblazen en kon er geteld worden. Bij elkaar zijn er 105 vissen gevangen. Kampioen werd met 10 visjes (20 punten) de jeugdige Jackie de Kler. Glimlachend mocht zij de grote wisselbeker in ontvangst nemen. Als tweede eindigde de oudere Chris Aaij met 14 visjes (14 punten) en op de derde plek kwam Tijl Kwadijk met 6 visjes (12 punten). Tijl kwam tevens in aanmerking voor de “pechprijs”, een nieuwe hengel, want bij het binnenhalen van een grote vis was zijn eigen hengel gebroken. Een bijzondere vangst van opa Cees Roffelsen moet ook nog vermeld worden. Hij ving een minder bekende vis namelijk: een Pontische stroomgrondel.

De deelnemende vissers vanaf plaats 4 tot en met de laatste plaats mochten vervolgens allemaal een prijs komen uitzoeken. De prijzen waren beschikbaar gesteld door Dierenwinkel Monnickendam, Rien de Wolf Outdoor, Handy Fish Heiloo, de visclub en buurtvereniging Pitto. Tenslotte bedankte Simon Verbeek de organiserende verenigingen en hun vrijwilligers voor deze zeer geslaagde activiteit.

Foto's: Ria Houweling (Waterland in Beeld) en Yvo van Eekelen

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services