Het kloppend hart van Waterland
Live

Jaarvergadering Vereniging Oud Monnickendam en uitreiking prijzen

Gepubliceerd: Vrijdag 19 november 2021 19:15

Jaarvergadering Vereniging Oud Monnickendam en uitreiking prijzen

Foto: Omroep PIM

In het Weeshuis in Monnickendam kwamen de leden van Vereniging Oud Monnickendam voor het eerst in lange tijd weer bijeen. De aanleiding voor de avond was de jaarvergadering van de vereniging die in het voorjaar vanwege de coronapandemie was uitgesteld.

De agenda werd effectief en snel afgewerkt en het financiële verslag en het budget 2021 werden goedgekeurd door de de kascommissie en de aanwezige leden.

Twee belangrijke agendapunten waren de voordracht tot benoeming van een erelid van de vereniging en het uitreiken van de jaarlijkse prijs "De Monnik". De leden stemden in met de voordracht en zagen hoe het erelidmaatschap werd toegekend en uitgereikt aan de heer Ds. Charles Groot. In de loop der jaren heeft de heer Groot 84 artikelen geschreven voor de vereniging en een zeer goed en interessant historisch beeld gegeven van o.a. de scholen in Monnickendam door de eeuwen heen. De vereniging heeft nu 4 ereleden in haar 72-jarige bestaan benoemd. 


De andere prijs, De Monnik, wordt ieder jaar uitgereikt als erkenning voor uitzonderlijk werk voor de Vereniging Oud Monnickendam en ging dit jaar naar Ebbo Clerkx. Ebbo houdt zich al jarenlang bezig met o.a. de vormgeving en het huidige aanzien van het zeer gewaardeerde jaarverslag van de vereniging.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services